Blåbärsmuffins

Hejhej.
 
Idag har jag bakat blåbärs muffins och jag tänkte att jag kunde lägga upp receptet, och verkligen få igång kategorin Linnéas recept. På tal om det så har jag tappat bort receptet på baguetterna. Hittar det inte någonstanns. 
 
Blåbärsmuffins.
 
Ingredienser:

100 g smör.
2 ekologiska ägg.
1.5 dlströsocker.
1 tsk vaniljsocker.
2 dl ekologisk mjölk.
Skal från 1 citron.
4 dl mjöl. (Jag hade glutenfritt, men vanligt vetemjöl funkar lika bra.)
2 tsk bakpulver.
1 mypa salt.
Ca 100 g blåbär.
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader celcius för små eller 200 grader celcius för stora.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst/ vitt och fluffigt.
4. Byt nu ut elvispen mot en slickepott och rör försiktigt ner det smält smör och mjölk.
5. Riv citronskalet, använd ett vasst rivjärn och se till att tvätta citronen noggrant först. Se till att bara riva av det yttersta gula, det vita är beskt. Vänd även ner det i smeten.
6. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. 
7. Sikta, häll det genom en sil, ner det i smeten och blanda ner det tills det inte är några klumpar kvar.
8. Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt. Varva smeten med blåbären, muffinsformarna ska fyllas till hälften ugnefär.
9. Grädda i ugnen. Små: 12 - 15 minuter, jag tog 13. Stora: 20.
10. Ta ut ur ugnen, låt svalna och ät.
 
Glöm inte att diska ^_~.
 
Här är lite bilder på hur muffinsen blev.
 
 
 
 
 
Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0