Premiär

Hejhej.

Är det någon mer än jag som ska kolla på premiaren av Kenza&Tyrashow??

 


We are the world, The rose mm

Hejhej

Jag övar nu på min sång läxa. Som förutom är Is it true med Yohanna är:

Hela världen runt med Ted Gärdestad

Låt kärleken slå rot med Ted Gärdestad

The Rose  med ?? Älskar den låten. Vet att Westlife har gjort den någon gång, men det är inte dem som har gjort originalet.

Dona nobis pacem. Fråga mig inte.

En enda jord med??

och till sist:

We the world med Michael Jackson.

Mina favvos är The rose och We are the world.


Bara min



Jag har läst boken Bara min! av Lin Hallberg.

Det är en bra och välskriven bok för hästälskare (som jag då) .
Den handlar om Sofia som räddar ridskolehästen Santos och tar honom till det lilla tropet Racka utanför staden.

      Ur 1:a kapitlet.
 EN BUNDSFÖRVANT.

"Den där hästen måste bort!"
Sofia vaknde upp ur sina funderingar där hon satt, längst inne i Santos spilta.
Det var Lisa,ridinstrukrören, som kommit in i stallet. Hon var i sälskap med Sundström, ridskolechefen.
"Hästen är snygg och begåvad" sa Sundström. "Det vore väl konstigt om vi inte kunde få iordning på den. Han skulle bli en tillgång. Det vet jag"
"Det är inte många som klarar honom" fortsatte Lisa.
"Han har varit här i två år nu. Det var kaos på lektionen idag. Jag kan inte ha honom med."
"Låt honom gå de avancerade lektionerna ett tag igen"sa Sundström.
"Han är för liten för devuxna ryttarna", klagade Lisa.
"Ah, han hinner nog med", sa Sundström.
Sofia kröp längre in i spiltan. Till sista satt hon intryckt under Santos krubba. För en gångs skull stod Santos stilla med huvudet stilla, lugnad av Sofias närvaro.
"Se hur lugnt han står", sa Sundström triumferande.
"Han trivs inte", sa Lisa och man kunde höra på hennes röst att hon inte ville  ge med sig. "Han har börjat väva. Han passar inte här".




Som ni kanske märker heter mitt marsvin Santos samma sak. Och ja, jag döpte honom efter hästen i boken.

Linnéa

Sweet dreams

Godnatt.


Och tröja

Och nu kommer tröjan





Linnéa


Öronmuffar

Nu ska jag visa mina nya söta Öronmuffar.






Linnéa


Middag hos mormor och morfar.

Hejhej.
Jag ska snart iväg med familjen och käka middag hos mormor och morfar. Det kommer att bli gott. Morfar gör typ alltid maten och mormor gör alltid både efterrätt och fika. Nejdå, vi blir inte bortskämda, haha. Men både mat och efterrätt (och fika) blir alltid lika gott.

När vi har kommit hem ska jag fotograffera mina nya grejer som jag köte igår och visa upp dem på bloggen.

Linnéa

ida här

Yo yo yo. Ida som skriver nu, Linnea spelar sims och hade glömt att logga ut från sitt konto på blogg.se, alltså så tog jag för mig och gästbloggar lite hehe. Till att börja med så ska jag vara så gullig som möjligt mot Linnea för att hon inte ska döda mig för allt dumt jag skriver sen. Ni som inte känner Linnea, ta och lär känna henne. Hon är en riktigt snäll (och heltokig) vän, helt galen och har helt sjuk humor när hon är på det höga humöret. Jo, men alltså jag satte på en låt på spotify innan, det här var Linnea:
" ÅH ida! Sätt på fågeldansen! Här ska det dansa fågeldans!!!" Och sen satte jag igång och hon stod i mitt rum och dansade fågeldans(?) En annan gång hade hon enligt Emilia och Ingrid kommit och sagt, när jag (Ida) hade flyttat till Stockholm att hon hade drömt att hon hade ridit på en struts till den lägenheten jag bodde i. TRE DAGAR PÅ RAKEN. En annan gång, förra året så var vi själva hemma hos Linnea och satt och spelade sims, HELT plötsligt så hördes det något ljud och vi blev verkligen skiträdda! Sååå-å, Linnea fick idén att vi skulle ta stekpannor och döda inbrottstjuven (vilket bara hade varit pappa som väntade på oss för jag skulle på friidrott...) Jo. Så han fick stå där som en stackare i en halvtimma för att vi var ju helt galna.. En annan gång, då satt vi och hade tjejsnack i Linneas rum, åt popcorn och hade det allmänt mysigt! Helt plötsligt fick Linnea för sig att vi skulle grilla popcorn, hela hennes popcorn brann upp HAHAHA så vi fick väl lite panik.. men tillslut han vi släcka den, genom att Linnea blåste, blåste och blåste haha. Och hur vi lärde känna varandra var att vi lekte när dom har hembjudna till oss, hon, jag och Albin, jag och Linnea var nog bara sex, sju år, men iallafall, jag hon och Albin hällde upp ISKALLT vatten i badkaret och körde vem som kunde vara längst i utan att skrika HAHA, sen halkade Linnea för vi blötte ner hela badrums golvet. Vi har både skrattat, gråtit och varit arga på varandra. En gång bråkade vi och det slutade med att var och en stod på trollberget och hotade med att hoppa ner. Men förstås så gjorde ingen av oss envisa flickor det, absolut inte.

Det jag vill säga är att Linnea, hon är en riktigt härlig tjej alltså! Man skrattar minst tre gånger i hennes omgivning, och hon är väldigt, väldigt galen. Men utan den här galenskapen, då hade vi nog aldrig fått så många minnen ihop. Självklart så har vi fler minnen än dom här över, men de som jag skrev nu är de som jag främst kommer ihåg. Iallafall, Linnea? Du kommer ju läsa detta och det hoppas jag verkligen. Och då ska du veta att jag älskar dig, hur tokig du än är ibland, och hur mycket jag än skämmer ut dig. Vi ska vara vänner föralltid trotts ris och ros och vi ska vara vänner livet ut. Jag älskar dig vännen!

 
 

 
ja det här är lite av den vänskapen vi delar


Jag: Linnea jag har skrivit ett kärleksbrev..

Linnea: Okej

Jag: Vists är jag gullig

Linnea: Ja

Jag: Jag är en sådan där .. vad heter det?

Linnea: *inne i sims*

Jag: Typ.. diktare? Poesiare

Linnea: något sa hon som jag inte minns
<3





Playing Sims 3

Hejhej. Jag sitter just nu vid Idas söta minidator och väntar på att Ida ska bl klar med sina Sims gubbar. Det lär ta ett tag.  Vi har precis käkat kvällsmat och ska väl snart äta efterrätt. Ochså som Idas mamma gör efterrätter kommer det att bli SUPERGOTT. Hon gör alltid så goda efterrätter. Till och med bättre än mina muffins haha (mina muffins ser knappt ätabara ut när jag har "fixat dem med glasyr och annan god dekoration, De ser ut som någon har stampat på dem haha. Jaja, Ida är snart klar med sina gubbar (och gummor) så jag kommer snart få spela eftersom Ida föredrar att blogga framför att spela sims.

Linnéa.

At Idas place

Hejhej.
Jag är hos Ida nu och har precis dansat klart fågeldansen. Vi ska snart käka kvällsmat. Det ska bli gott efter fikamaten vi åt i Värnamo. Vi sees.



Värnamo med Saga

Hejhej.
Idag har jag varit och shoppat i Värnamo tillsammans med Saga och hennes mamma (och min mamma med). Jag köpte ett par öronmuffar och en supersöt tröja. Kommer att visa upp det senare.
Vi käkade lunch på Coffee Design. Det var supergott, Mamma käkade en fetaost och olivpaj, Saga käkade bakad potatis med kyckling och curry, Sussanne (Sagas mamma) käkade en varm bagette med skinka och sallad och jag käkade mossaka. Det är potatisgrattäng typ.

Hela familjen ska till familjen Arnros ikväll. Det ska bli superkul.'

Hejhej


Linnéa

Mycket att göra...

Hejhej.

Idag har jag haft sjukt mycket att göra idag. Eller typ. Jag slutade skolan vid tio minuter över två. Medans jag väntade på att jag skulle hämta Moa vid tre så var jag hemma hos Ingrid. Kom hem vid kvart över tre med Moa och började baka femminuterskola som var klar vid tjugo minuter i fyra. Eller smeten var klar. Man häller ju ut smeten på bakplåtspapper och låter det svalna i en halvtimme innan man kan klippa (eller skära)isär den i bitar. Den står fortfarande ute på altanen. Men tillbaka till ämnet. Efter vi var klara med kolan (och hade diskat och städat upp) gick vi ut och lekte häst. Moa älskar det. När Moa tyckte att vi hade lekt klart gick vi in och jag började med mina läxor. Nu är jag klar med det mesta av allt jag har att göra, men jag måste fortfarande göra kolan helt klar och duscha. Efter det är jag klar.

Lite musik tips. Musiken som jag lyssnar på:

Här  Här, Här, Här och Här.
Hoppas ni gillar musiken lika bra som jag gör. Hare gött.

Linnéa


Tjuvlyssnar du? Näädå, jag har ju andra som tjuvlyssnar åt mig.

Vad gör man när man inte har något att göra? Jo, man går in på någon rolig sida. Mina två favoritroliga sidor är argalappen.se och tjuvlyssnat.se. Superroliga sidor. Man blir glad av att bara gå in på en av dem sidorna och läsa en grej. Det är konstigt att så många människor kan säga så många korkade saker.

Linnéa


Förlust

Hela Sverige förlorade när Sverige demokraterna kom in i riksdagen.

God natt ^_^

Jag ville bara säga godnatt innan jag går och lägger mig.



Godnatt.

Linnéa


Spanska i huvudet och trummor i öronen.

Hejhej.

Jag sitter just nu och över på mina spanska glosor medans min lillebrorsa spelar trummor i rummet intill.

Bilderna från fikat kommer strax.

Linnéa


Hos Ida.

Hejhej.

Jag är nu hos Ida. Vi har varit på Bernts och fikat (det gör jag aldrig om. Det var svindyrt och inte särskilt gott) och varit ute och tagit bilder, Bilderna kommer senare.
Jag har haft en supertrevlig dag, Vi måste göra om det någon gång, fast utan att fika på Bernts.

Linnéa

Julkänsla på förtid?

Hejhej.

Jag har nu i en timmes tid lyssnat på julmusik och kollat på Anna Ankas Jul.

Haha. Jag är en person som älskar julen och skulle kunna ha jul året om. Så varje höst lyssnar jag på julmusik.






Boda Borg med skolan

Hejhej allesammans.

Idag har vi varit på Boda Borg med skolan, för er som inte vet vad det är så är det typ som fångarna på fortet. Bara det att det inte är några alltför läskaiga saker.
Det var hursomhelst superroligt. Jag kunde tyvärr inte ta några bilder eftersom man inte kan ta inne i "rummen" och alla grejer var inlåsta. Så man kunde inte komma åt något ändå.

Linnéa

Scones och 5 min kola

Hejhej
Idag har jag bakat scones och fem minuterskola. Båda blev jättelyckade. Sconesen käkade vi upp till fika och lite av kolan ska jag ha med till Boda Borg imorgon. Resten av kolan får bli lördagsgodis.

Det blev ingen bild på baket, så det får bli en bild på Boda Borg istället.

Linnéa


Bra saker med hösten

Hejhej allihopa.

Nu är det ju höst. Det är lite synd att vissa går och deppar för att sommaren är över.

Jag måste säga att jag inte är en höst/vintermänniska. Men bara för det betyder det ju inte att man går och deppar ihop bara för att hösten kommer. Massor av mysiga och roliga saker händer ju under hösten.

BRA SAKER MED HÖSTEN:
Löven.
 Löven skiftar färg. Det ser ju så fint ut när man är ute och går och ser alla fina färger.



Regn.
Nu tycker vissa att jag är konstig i huvudet. Men det är ju så mysigt att sitta i soffan med en kopp varm choklad och titta på Tv medan regnet smattrar mot rutorna. Och om man dessutom är som jag och älskar attgå under ett stort paraply när det regnar så är det ju bara ännu bättre.



Varm choklad.
Finns det något bättre att dricka när man fryser??


Mums.

Halloween.
Det är kul, Det är läskigt och man får mycket godis. Men det är synd att Halloween är så litet i Sverige.



potatismos.

I Love Potatismos. Mer kan jag inte säga.





Linnéa


3,5 Timmar

Det var så länge sm jag sov inatt. Tre och en halv timme.  Ush. Jag var verkligen trött när jag gick upp imorse och fick ta all vilje styrka jag hade.

Jag kunde inte somna förren vid tre/ halv fyra inatt och gick sedan upp halv sju. Kunde knappt koncentrera mig på lektionerna idag. Men, inget ont som inte har något gott med sig. Jag kommer att sova som en stock inatt.

Linnéa


Spider pig/Harry Plopper.




Haha.


Lady och Lufsen hehe.


Linnéa


Cute puppies

Jag har en förkärlek för söta saker. Såsom söta djur ungar. Jag har därför en speciell kategori för söta saker.









Linnéa

Bakar chakladbollar och hjälper lillasyster.

Hejhej.

Jag är ledsen för att jag inte har uppgraderat något under de senaste dagarne, men jag har knappt suttit vid datorn, och när jag väl har gjort det så har jag bara tränat spanska glosor eller övat på sångläxan. Så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det.

Men nu till en annan sak. Min lillasyster har födelsedagsdisco idag, och just nu hjälper jag henne med att baka chokladbollar. Jag och Ingrid ska hjälpa till på kalaset. Det kommer att vara superroligt. Iallafall för Moa och hennes kompisar. Det kommer säkert bli roligt för oss också.  Moa fyller år den 27:e juli så det är ju egentligen lite sent. Men, bättre sent än aldrig. Jag fyller ju år i april och förra året hade jag min födelsedagsfest vid Halloween.

Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem så att vi kan fortsätta baka. Vi har ingen kakao och utan det blir det inga chokladbollar. Så pappa får köpa det och pärlsocker. Och en massa andra saker.




övar på glosor.

Hejhej sötnosar.

Medans jag tar en paus i städandet så övar jag spanska glosor. Ska kunna dem tills imorgon, och jag har inte övat ett dugg. SKÄMS PÅ MIG, haha. Jag får skärpa mig tills nästa vecka. Hare gött.

Linnéa


Städis

Hejhej sötnosar.

Idag städar jag rummet. Ush, det är så tråkigt. Menmen det måste göras, är nog klar snart ändå om jag jobbar riktigt hårt. ^_^.



Linnéa

Sjukis

Hejhej sötisar.
Idag har jag tyvärr varit lite sjuk. Jag fick världens huvudvärk igår och inget hjälpte. Inte ens att dricka vatten eller ta en alvedon. Det hjälpte inte med att sova heller, för jag hade lika ont i huvudet imorse. Så jag har varit hemma ifrån skolan idag. Menmen.
Nu mår jag iallafall bättre och ska gå till skolan imorgon. Tja korta stunder. Jag ska till både dietisten och till doktorn imorgon. Vet inte riktigt varför.

Jag hoppas att ni har mått bättre än jag idag.
Hare gött.

Linnéa

Kalas

Hjälpte till på Ingrids Lillasyster Lisas kalas idag. Det var superjobbigt men också rätt roligt.

Hoppas ni mår bra.

Godnatt


Hos Sahlbergs.

Hejhej.
Jag sitter nu vid Martins dator och bloggar. Hela familjen Nordström är hos familjen Sahlberg och käkar kvällsmat och fika och allt som man käkar när man käkar borta. Det har varit superkul och det häftigaste på hela kvälen är nog lavalampan som Martin har på sitt rum. Den är värkligen superrolig att titta på. Jag skulle kunna sitta hela kvällen.



Linnéa

Skalleberget

Hejhej.

Idag kommer jag förmodligen inte att uppdatera något mer eftersom vi ska till Skalleberget och farmors stuga. Det finns inget internet eller ens elektricitet där så det är därför. Jag hoppas ni får en bra dag. Det kommer jag att få iallafall.

Linnéa


Biffstroganoff, fotboll och TV6play.se

Hejhej.

Ikväll är det ju EM kval mellan Sverige och Ungern(?) och det tycker jag inte är så roligt. Så jag ska snart gå in på tv6play.se och se på Svenska Hollywoodfruar. Mycket roligare. Well well.

Godnatt.

Linnéa


Inget internet

Hejhej sötnosar.

Jag har tyvärr inte kunnat uppdatera under några dagar pga inget internet typ. Eller rättare sagt. Först hade jag inte tid, och sedan när jag hade tid hade vi inget internet. Lite halvsurt. Menmen sånt får man leva med.
Just nu sitter jag och lyssnar på Albins spellista, han håller på att spela in den på replay music så att han kan lägga in den på sin iPod. Inte min favoritmusik, men det är bara typ 16 låtar kvar så det får man stå ut med, haha.





Med dessa tre söta bilder säger jag godnatt.

Linnéa


RSS 2.0