2012

 
Linnéa

Good bye 2012

Hejhej.
Vi överlevde 2012. Surprise. 
 
Idag är det nyårsafton och den kommer jag att fira tillsammans med familjen här hemma. Vi kommer att äta hummer och Ben & Jerry's och smälla några raketer. Det kommer att bli jättemysigt. Vi kommer troligtvis att spela lite spel också. Jag längtar till ikväll. Vi syns.
 
Vi syns troligtvis nästa år.
 
Linnéa

Mitt år i bilder.

 
Ska göra en med Remby sen.
 
Linnéa

Brända mandlar.

Hejhej.
Jag gjorde nyss brända mandlar och tänkte att jag kunde ge er receptet. 
 
 
Ingredienser.
250 g mandlar (i receptet står det skalade, men jag hade med skal).
3 dl florsocker.
0.5 dl florsocker till separering.
 
How to do:

1.  Mät upp 250 gram mandlar och lägg dem i en stekpanna tillsammans med florsockret.
2. Smält sockret tillsammans med mandlarna på högsta värmen tills mandlarna börjar knäppa. Rör hela tiden. OBS. Sockret är äckelvarmt, var försiktig.
3. Ta av från plattan och låt vila i ca en minut.
4. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
5. Strö resten av florsockret över mandlarna och rör runt lite för att separera mandlarna.
6. Häll ner mandlarna på plåten och fyll på stekpannan med vatten och diskmedel så blir den lättare att diska efter ett tag.
7. Låt mandlarna svalna och separera dem innan de är helt kalla, annars blir det omöjligt för smält socker blir stenhårt när det svalnar.
8. Diska.
 
 
På plåten.
 
 
 
Brända mandlar är perfekt som jul eller nyårsgodis och det är mycket billigare att göra själv än att köpa på marknader. Dessutom går det snabbt och lätt att göra. Och det är jättegott.
Receptet är från Leilas söta jul.
 
Linnéa

Hemkommen från Borås.

Hejhej.
Jag har precis kommit hem från Borås och sitter nu och läser bloggar och är inne på Facebook. Hr inte så mycket att skriva om just nu, köpte ingenting i Borås hade inga pengar tyvärr.

Linnéa

God morgon.

Godmorgon.
Jag gick upp för ca en halvtimme sedan och ska alldeles strax äta frukost bestående av en äggmacka. Pappa har inte gjort julskinka än, den gör han den 23:e. Idag ska jag göra julgodis och städa. Och ha ridavslutning såklart. Vi syns senare idag.

Linnéa

On my way

Hejhej.
Kommer alldeles strax att sätta på mig ytterkläder och sticka över till Anderssons med familjen. VI ska göra julgodis tillsammans, något vi gör årligen, det är en liten tradition. Mysigt är det i alla fall, det är nu man mörker att det är jul. Så merry christmas.
Vi syns senare ikväll.

Linnéa

FINALLY!!!!!!

Äntligen skolavslutning, vad jag har längtat.
Den här hösten har varit extremt jobbig för mig, så jag tycker att jag förkänar ett lov och sedan ett avslut på Lundåker. Sista etappen nu efter lovet, med nationella prov och teaterföreställning. Den första: HELP ME. Den andra: Gud vad kul det ska bli att få tillbringa några heldagar med teatergruppen.
Just nu sitter jag och bara myser och tar in att det är lov, alldeles strax ska jag fortsätta läsa Dracula. See you later.
 
Från i midsomras.
 
Vi synes.
 
Linnéa

Lösnaglar.

Hejhej.
Har nu kämpat i evigheter med att sätta på mina lösnaglar som jag hoppas på att få ha kvar tills julafton. Om jag får säga det själv så är det supersnyggt, om än lite svårt att hantera nu innan man har vant sig. Just nu sitter jag framför Micke och Molle på Dinsey Channel och njuter. I love old Disneymovies. Imorgon är det skolavslutning och sista dagen jag måste gå upp tidigt på flera veckor. Yaaay. Måste dock gå upp lite extra tidigt eftersom jag ska vara i skolan redan vid halv åtta. Nu ska jag äta clementin och kolla på Micke och Molle. See ya.
 
Haha.
 
Linnéa

Snart jullov.

Då var det snart jullov. Bara två hela dagar kvar, jag kommer att vara med kören hela tiden, och sedan onsdag då vi kommer att sluta vid tio. Det här är ju den roligaste veckan på hela året. Vi kommer att göra julgodis, pynta huset, hugga gran, hela den 23:e och så julafton, vi kommer att träffa släkten och ha det allmänt trevligt. Fram tills nästa onsdag är det en riktigt julig vecka.

Linnéa

En till liten film.

Här är en till liten film på Bounty, här är även jag med och ser lite lagon sliten ut. Och det är en amatörfilm om man säger det lite lätt.
 
 
Och jag vet att det ser lite hemskt ut när jag går efter honom med ett spö, men jag lovar att de aldrig kommer i närheten av honom.
 
Linnéa
 

Bounty.

Hejhej.
Här kommer en kort och suddig film på Bounty där jag pratar löjligt och fryser om baken:)
 
Rasmus håller på och viftar med ridspöt, men det kommer inte äns i närheten av Bounty.
 
 
 
Linnéa

I hate mondays.

Hejhej.
Sitter nu i fåtöljen i vardagsrummet och bloggar. Hade det varit en vanlig måndag med impro om två timmar hade jag troligtvis suttit på biblioteket redan nu och pluggat och väntat på att de andra ska dyka upp. Men det var sista gången förra gången så nu är det tillbaka till en extremt seg och tråkig måndag. Som rubriken säger "I HATE MONDAYS." Ska alldeles strax plugga spanska, NO och repliker. Hörförståelse på 15 sidor tills imorgon och NOprov på onsdag. Replikerna ska vi kunna så mycket som möjligt av imorgon. Sen är det ju Lucia på onsdag och då ska jag vara med i tåget, och sen är det luciavolley efteråt och jag ska vara Catwoman. Vi har en liten tradition i skolan och det är att på julen är det bolldag, en dag för varje årskurs, och åttorna och niorna klär ut sig. Mitt lag ska vara superhjältar och jag ska som sagt vara Catwoman. 
 
 
Jag ska ju också sjunga två solon på skolavslutningen förutom att jag är med i kören på hela. Jag är glad att skolan snart är över.
Nu blev det bara en massa om hur synd jag tycker om mig själv, men jag är extremt skoltrött för tillfället.
 
Linnéa

Har precis varit ute med Smulan.

Hejhej.
Jag har precis kommit in efter att ha varit ute med Smulan i snön. Hon var jättesöt och gav sig den på att hon skulla gräva sig ut till den andra sidan av det stora fluffiga vita. Haha, hon grävde som en galning. 
 
Nu ska jag öva repliker, see you.
 
Linnéa
 

Frukost.

Godmorgon och glad andra advent på er :)
Jag sitter vid soffbordet och lyssnar på jazz och äter frukost. Ingen dålig start på dagen. Igår var Johan och Jennie häer med Izzie och Bomben deras hundar, de är så söta, även om Bomben inte ser något, han har luggen ivägen. Han råkade bland annat springa in i kaminen haha. Nu ska jag ta och äta klart och fortsätta lyssna till denna underbara musik. Vi syns lite senare.

Linnéa

8:de december

Hejhej.
Idag ska jag städa, spela piano sjunga och fotografera. Och plugga repliker förstås. Det första är väl lite segt men resten är kul. Jag skall dessutom argumentera med pappa en hel del. Inatt upptäckte jag att mina kaniner har fått en släkting på besök, en liten mus, och jag vill låta den vara, det är väl jul för den med och kallt, men pappa vill likvidera den.

Linnéa

Fredag!!

Hejhej.
Jag sitter nu hemma vid datorn efter att ha slutat ovanligt tidigt. Vi hade temadag idag och det började med att jag hade en kort lektion och sedan en timmes lång pianolektion. Så engelska blev det inte så mycket. Sen hade vi en timmes lunch och två timmars svenska som jag knappt har gjort något på, dessutom slutade jag nästan två timmar tidigare än vad jag skulle ha gjort i vanliga fall. I love this day. Nu ska jag ta och äta och sedan ska jag ta tillvara på tiden jag har fått med att plugga spanska, spela piano, övar på sång och lucialåtar och framför allt plugga repliker. Jag vill gärna kunna dem tills på fredag och jag har en hel del. 
 
Linnéa

Christmas list

Hejhej.
Jag glömde lägga upp julspellistan när jag skrev det, så jag gör det nu istället. Förlåt för att jag var sen.
 
 
Sleighride - Ella Fitzgerald.
 
    
Let it snow! Let it snow! Let it snow! - Ella Fitzgerald.
 
 
  
Winter Wonderland - Ella Fitzgerald.
 
 
Santa Claus is commin to Town - Frank Sinatra.
 
And the best of all christmas songs, och den deppigaste...... 
Fairytale of New York - The Pogues. Detta är den absolut bästa jullåten EVER.
Den här listan är bara en pyttedel av all julmusik jag lyssnar på. Men den är ett litet smakprov.
 
Linnéa

Mellanmål.

Hejhej.
Sitter nu och äter mellanmål och lyssnar på musik från Dracula. Jag ska ju spela i en Draculapjäs och letar efter lite insperation. Lite senare idag ska jag plugga. Laters. (Har man sett Sherlock så fattar man)
Linnéa

Spanska hörövningar.

Hejhej.
Kom på för ca en halvtimme sedan att jag har ett helt häfte med spanska hörövningar till imorgon. Då blev jag inte lite missnöjd. Snacka om surt, det är inte ett lätt häfte vi har heller, det här kommer at ta timmar. Segt. Nu ska jag fortsätta.

Linnéa

Christmas :)

Hejhej.
 
För det första vill jag bara säga att hela november har varit en jättejobbig månad för mig, jag har varit helt genomstressad och sjuk och inte alls mått bra förutom på vissa ställen där jag har kunnat slappna av. Jag tror och hoppas på att det kommer bli bättre om ett kort tag eftersom skolan kommer att sakta av lite nu precis innan jul, så efter den andra advent kommer jag förhoppningsvis kunna börja känna mig bättre. 
 
Bort från deppighet. Det är JUL. Första advent och andra december, idag ska jag, mamma och syskonen baka peppakakor till julmusik. Sen kommer jag och pappa flytta in kaninerna på altanen så att de slipper frysa.
 
Vad jag lyssnar på just nu. Lägger upp en spellista sen.
 
Linnéa

RSS 2.0