WOHOOOO:D

Är det någon mer än jag som är överlycklig för att vi vred tillbaka klockan en timme inatt.Det betyder ju att man får en timme mer sömn än vanligt. Och det är något som slöfockar som jag behöver haha.

Linnéa


Sahlbergs här.

Haha.

Albin kom just in och frågade "Vad sjutton är det här?" Jag lyssnade på オレンジキャラメル  (orange caramels orange girl)

Jag sa att det var en japansk poplåt och då sa Albin att "Det suger". Då blev jag sur på honom och fräste åt honom att gå härifrån, hehe, då gick han.
Jag ska nog läsa sedan. När jag inte sitter vid datorn. Kanske plugga lite också. Jag vet, jag behövar alvarligt talat ha något normalare och roligar att göra på en lördagskväll. Herregud.
Jaja. Sån är jag, plugghäst. På tal om det, jag tänker nog läsa lite om hästraser sen. Istället för att plugga. Lite roligare iallafall.

Haha.
Linnéa


Sahlbergs kommer hit :D

Hejhej.

Familjen Sahlberg kommer hit ikväll. De kommer runt halv sju. Det ska bli jättekul. Jag har snygga  50-60 tals kläder på mig. Vi ska äta ox och fläskfilé och potatis och något mer. Och en massa annat gott.

Hoppas att ni får en lika rolig kväll som jag kommer att ha.

Linnéa


Horsie





'

Linnéa

Förlåååt, förlåt, förlåt

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Men jag har inte suttit vid datorn alls förutom när jag har gjort mina läxor. Och hur kul är det att blogga om det. Men den här veckan kommer jag ha mycket att skriva om. Det är novemberlov den här veckan och jag kommer att ha gott om tid att blogga. Och så kommer jag ha mycket att skriva om. Som att Sahlbergs kommer hit i helgen (tror jag, jag är inte säker på när de kommer) och att Arnros kommer hit  på onsdag. Och så ska vi till IKEA, A6 och då kommer jag att ha lite nya grejer att skriva om i sakväg. Och så ska jag på filmfest hos Carina på tisdag eller onsda och halloweenfest hos Emilia på torsdag. Så mycket att skriva om. Jag kommer också att uppdatera i kategorier som jag inte har uppdaterat på länge. Som Figures, Raser och Books.

Jag är på superbra humör just nu. Jag har en hel veckas lov framför mig och dessutom så lyssnar jag på The Baseballs, man blir på så bra humör när man lyssnar på dem för att musiken är svängig och glad. :D.

Ha det gott.

Linnéa

Much to do...

Hejhej allihopa. Idag har jag suttit och gråtit floder framför Titanic. Och jag tror inte att jag är den ända som har gjort det någon gång. Den är hemskt sorglig.

Men men. Jag har en massa annat att göra. Som att öva till spanskaprovet på torsdag, tänka ut något till svenskaläxan och så har jag massor av böcker att läsa. Å andra siadan så är det roliga saker, så jag har inget emot dem. Och allt blir ännu roligare med musik, så det kommer jag också att lyssna på samtidigt.

Jag köpte ett nytt lånekort idag på biblioteket, jag har ingen aning om vart alla andra har tagit vägen. Jag tror nog att jag är den som har köpt flest lånekort av alla i hela Gislaved haha.

Linnéa


k, kkkaaallllttt (hackar tänder)

Hejsan svejsan.
Jag har precis kommit ut ur duschen och väntar på att vetekudden ska bli klar i micron. När den är det ska jag gå och lägga mig i sängen och läsa en bra bok. The 39 clues, Benknotornas labyrint.
Den är faktiskt väldigt bra. Om jag hinner bli klar med den och ännu inte är varm så ska jag fortsätta läsa Varghonans klan. Jag är en sådan preson som läser flera böcker samtidigt.

Nu är värmekudden klar. Se upp sängen, för här kommer jag.

Linnéa

GRRRRR

R
haha.
Blogg.se har inte funkat på några dagar för mig, så jag har tyvärr inte kunnat uppdatera, därav rubriken.
Menmen. Jag sov hos Ingrid inatt. Jag och Emilia sov där. Haha. Jag lekte lite med Elin och Ingrids iPod och var inne på MSN på den. Gud det var assvårt att skriva på den. Jag skulle skriva något om Emilia till Johan och råkade skriva Emoilia. Gud vad vi skrattade åt det. Sen skrev jag också att Ingrid hette Svängrid. Så vi blev Emoilia, Svängrid och Linnéa. Vem var normalast tror ni. :D
Jag hade inte med mig kameran så jag kan inte lägga in några bilder. Synd :(

Hoppas att ni har haft det bra.

Linnéa

Scary

Heej.

Det hände en superläskig sak idag.

Vi hade varit på teater på Johanorreskolan. Ingrid och Helle hade ställt sina cyklar i ett litet "skjul" (det var liksom  ett tak på fyra pinnar och en parkbänk). När vi kom ut från teatern så hade det kommit en onykter man dit. Han låg och sov på parkbänken. Och FÖRSTÅS skulle några av de "coola" killarna störa honom.Så de kastade typ pinnar på honom, och stack (PUCKON). Så när han gubben vaknade så hade de andra killarna stuckit och bara jag var kvar där. Så han kom typ hotfyllt mot mig. Så jag låste upp cykeln asfort och stck därifrån till de andra (smartare personerna) som sa till lärarna. Ingrid och Helle fick med sig en lärare och jag stack typ lite i förväg tillsammans med några andra, eller rättare sagt vi cyklade och läraren och de andra gick. Så vi var typ bara några sekunder framför. Men när han gubben fick syn på läraren så gömde han spritflaskan och sa att han inte var full. Men herregud han raglade ju.

Till en annan sak. Det spöregnade imorse när jag och några kompisar cyklade till skolan. Som om det inte räkte med att vi var dyngsura så gick strömmen och var borta i över en timme. När strömmen är av så är ju värmen också av. Jag satt och hackade tänder hela lektionen igenom. Jag måste ha låtit som en skallerorm, haha.


Linnéa


SHF

Hehe

Min förkortning av Svenska Hollywoodfruar. Man orkar ju inte skriva hela varje gång man ska kolla på det. Nu ska jag iallafall kolla på de två sista avsnitten från första säsongen. När jag är klar med det ska jag fortsätta med The Vampire Diaries.



Linnéa


En häst i huset, Lena Stiessel

                                                          Gå genast ut med hunden!



Britt hade tur. Det var den snälle Harry Petterson som kom. Hon kände honom. Han var mycket närsynt. Britt hälsade. Harry kände igen Britt på hennes röda hår. Men den lille Trolle tog han för en hund.

" Snälla barn", sa han. "Här i huset får man inte ha djur. Fru Jonsson är allergisk. Hon får snuva av djur. Gå genast ut med hunden.

"Jag väntar bara på Sonja", sa Britt olyckligt.

Trolle gnäggade.

Harry Petterson tog på sig glasögonen. Han hade dem i fickan.

"Kors i allsin dar!" topade han. "Det är ju en häst. Det var den minsta häst jag sett. Men är du alldeles tokig? Tar du upp en häst i trappan?"

"Sonjas pappa skulle se den", sa Britt blygt.

"Vad är det för fel på Sonjas pappa då? Kan han inte gå ner på gatan  och titta på hästen?"

Just då kom Sonja.

"Du är tokig, Sonja", sa herr Pettersson. "Ta ut hästen!Fru Jonsson blir arg. Det förstår du väl"

"Hon ska inte få se den", sa Sonja. "Vi skyndar oss upp. Kom u,Trolle"

Med knäckebrödet gick det bättre. Sonja gick före. Hon sträckte fram handen med brödbiten framför Trolles nos. Trolle tog ett steg i taget för att nå brödet. Det gick inte fort. Men de hade tur. De mötte inte någon mer i trappan. Flickorna blev trötta och svettiga. Men ponnyn var pigg.


........................................

Ibland är det bara rubriktorka.

Vi hade håltimme idag och var hemma hos Elin och käkade middag. För aldrig i livet att jag äter broccoligratäng med kalkon. Aldrig. Menmen. Var somsagt hemma hos Elin oc käkade BACON. Skulle ha ätit potaatis också men de hann inte bli klara. Men vi var tre stycken som delade på ett paket bacon så jag åt inte så mycket bara bcon ändå. Men vi stack tillbaka till skolan när det bara var tio minuter kvar till lektionen. Jag mötte min lärare i koridorn. " Stanna. Nu gå låååångsaaaamt till klassrummet så att jag inte kommer försent!" HAHA. Sån är jag.  Jag sprang som en galning nerför trapporna och igenom koridoren (och fick en del sura blickar på mig :D) och hann precis innan min lärare kom. Jag flåsade som om jag hade sprungit maraton. Men ni tycker väl inte att det är så kul att läsa om vad jag har gjort i skolan. Så jag ska nog sluta nu.

Linnéa


Seeeg daaatooor!!!

Hejhej.

Det goda humöret har hållit i sig större delen av degan. Iallafall tills jag satte mig framför datorn. Den är så sjukt seg så det är inte sant. Så jag har svurit och skrikit mig igenom hela Svenska Hollywood fruar, haha. Menmen. Sånt e livet.

Skola imorgon. Det ska bli kul Fast det skulle vara ännu roligare utan alla dessa tidiga morgonar. Jg dör ju typ varje morgon utom tisdagar då vi har sovmorgon. Men det ska jag inte oroa mig för nu. Nu ser jag fram emot en god natts skönhetssömn :D.

Linnéa


GOOODMORGON

Godmorgon, Godmorgon.

Jag vet inte. Jag är bara superglad. oppas det varar hela dagen. Jag kommer att behöva det, så mycket skolarbete som jag har att göra. Två matteläxor, ett matte kapitel, spanska glosor och massor i spanskaboken. Menmen. När man har sådana saker att göra å är det viktigt att man har roligt före arbetet, under arbetet och efter arbetet. Ska nog snart äta frukost. Blir nog O´boy med clementiner eller vad det heter. Efter det får det bli arbete. Sedan något roligt. Vi får se vad jag hittar på idag.



Såhär glad är jag idag. Happyface.

Linnéa


Mamma och Moa hemma

Hejhej.

Mamma och Moa är hemma nu. Vi har kollat på AFV och ätit kebabtallrik. Det är sällan vi äter sånt, men idag gjorde vi det. Det var supergott och nu är man sådär äckelmätt. Men ävenom det är så gott skulle jag inte vilja äta det så ofta. Dels för att det är så fett och dels för att jag gillar hemmalagat bättre. Men skräpmat är extremt gott när man äter det sällan. Hare gött.

Dethär är vad jag har ätit. Fast utan såsen.



Gottgott.

Linnéa


Party,party,party. Party,party,party

Nej jag skoja bara.
Jag är hemma själv fram till niotiden ikväll. Så jag skojar lite om att ha ett rejält party. Men. Det orkar jag inte ha. Jag har hällre en hemmakväll med popcorn och läsk. Kalla mig tråkig, men det är jag. Haha.
Vad ska ni göra ikväll??

Linnéa

Ameriknsk Shetlandsponny.

Namn: Amerikansk Shetlandsponny.

Ungefärlig storlek: Upp till 112 cm.

Färgvariationer: Alla solida färger.

Ursprung: USA.

Blodtyp: Halvblod.

Funktion: Trav.

Temperament: Är en lugn ras.

De första skotska shetlandsponnyerna anlände till USA 1885 då Eli Elliot importerade 75 stycken. De blev grunden till utvecklingen av den amerikanska shetlandsponnyn, som vid det här laget har få likheter med den ursprungliga shetlandsponnyn. Aveln med ameriknska shetlandsponnyerbedrivs framför allt i delstaten Indiana, trots att denna ponnyras fort blev populär och numera finns över hela USA.

Genom att korsa shetlandsponnyer med hackneyponnyer och senare med arabhästar och små fullblod började man få fram en ny, distinkt typ av häst. År 1888 bildades den amerikanska shetlandsponnyklubben. Numera för den två stamböcker- Division A och Division B. Division A förs för att registrera rena shetlandsponnyer, medan Division B är öppen för alla ponnyer med en förälder i Division A och en förälder som är entingen hackney- eller welshponny.

Utmärkande för dessa små hästar är att de håller hög kvalitet och stor personlighet. De liknar hackneyponnyn till byggnad och hållning, medan de har bevaratshetlandsponnyernas uthållighet och seghet, liksom den luxulösa manen och svansen.


Amerikansk shetlands ponny är en oerhört mångsidig ponny och även om den passar perfekt till att köras  är den dessurom en utmärkt barnhäst.

Den amerikanska shetlandsponnyn tävlar inom många olika,  till exempel utställningar i både vanlig sadel och westernsadel, hoppning,dressys och olika former av körtävlingar. Rasen är idag oerhört populär i USA och förstklassiga exemplar betingar mycket höga prser.

Vad gäller exeritören, så har den amerikanska shetlandsponnyn ett intelligent  och finlämmat huvud, som brukar vara långt och inte liknar något typiskt ponnyhuvud. Halsen är muskulös och bågformad och bärs på ett sätt som liknar hackneyponnyns. Ryggen brukar vara lång och smal, bakbenen breda och muskulösa och manken brukar vara hög för en ponnymanke. Bogen lutar fint, vilket gör att rasen har ett utomordentligt steg som även påminner om hackneyponnyns. Benen är ofta långa och smala med långa skenben och rasen har bevat´rat hackneyns gång med bakbenen utsträckta bakom kroppen. Alla solida färger är tilllåtna och en amerikansk shetlandsponny får ha vilken höjd som helst, upp till 112 cm.



Linnéa


Hästraser

I denhär kategorin kommer jag att skriva de kändaste hästraserna från A-Ö. Hoppas ni tycker att det är intressant.

Linnéa


En häst i huset, Lena Stiessel

                                                 Det går nog med knäckebröd.
Några dagar senare hade pappa semester. Han var hemma. Sonja och Britt gick till stallet.

"Får vi ta ut Trolle lite" frågade de Sven, Ridläraren.

"Det mår han bara bra av", sa han.

Flickorna gick iväg med Trolle till Sonjas hus. Fram till huset gick allt bra. De kom in genom porten utan att någon såg dem. Sen blev det värre. Trolle var en mycket liten ponny. Men det var kämpigt att få honom uppför trapporna. Flickorna drog och sköt på och svettades. De fick upp honom för en trappa. Där stannade de och vilade.

"Vi klarar aldrig sex trappor", sa Britt.

"Det går nog med knäckebröd", sa Sonja. "Jag springer och hämtar. Stanna här med honom du!"

Sonja skyndade uppför trapporna. Britt hörde hennes steg allt svagare. Sedan slogs en dörr igen i våningen över Britt. Steg kom nerför trappan. Hjälp, tänkte Britt.

Linnéa


Jacka

Det här är jackan som jag köpte på Lindex. Jag har tyvärr en riktigt dålig kamera så jag kan inte ta bra bilder. Jag lovar. Bilderna blir till coh med ofta suddiga om jag ställer kameran på ett bord och tar kort. Menmen. Här kommer jackan :D



Jackan är jättevarm och gosig. Den kommer att bli använd mycket i vinter.

Linnéa


Mornmorn

Hejhej allesammans.

Jag har precis kommit hem från en tur till lindex med mamma. Har köpt en ny jacka. Ni kommer få se den snart jag lovar.

Vad tycker ni om de nya kategorierna? Och vad tyckte ni om boken. Komentera och säg vad ni tycker.

Linnéa


En häst i huset, Lena Stiessel

                                                                 Ska vi slå vad?

Sonja och hennes pappa satt tillsammans i soffan. De läste varsin bok. Sonja fnissade och fnissade. Pappa tittade upp från sin bok.

"Vad är det för en rolig bok du läser?" undrade han.

"Jo" sa Sonja." Det är några barn som tar upp en häst i sin lägenhet."

"Det var det tokigaste", sa pappa. Inte kan men ta upp en häst i en legenhet."

"Det är en liten häst förstås" sa Sonja. "En liten Ponny."

"Det hjälper inte att den är liten. Hästar kan inte gå i trappor." sa pappa.

"Jorå. Det kan dom visst. Jag kan ta Trolle hit upp. Du vet den där lilla, lilla ponnyn."

"Det skulle du inte kunna, min flicka"

"Ska vi slå vad?"

"Då förlorar du"

"Pappa. Jag tar Trolle hit upp. Och du bjuder mig och Britt på bio. Så gör vi.

"Jovisst", sa pappa och läste vidare. Så tittade han upp från  boken och frågade:

"Om jag vinner då?"
Men Sonja var redan försvunnen. Hon var på väg till Britt. Britt var hennes bästa vän. De skulle göra upp en plan.


Det var hela det första kapitlet. Dethär är en väldigt  lättläst bok. Jag kommer att skriva svårare böcker senare. Jag lovar. Men dethär är lite av en mjukstart.

Linnéa


Books

Hejhej.

Idag har jag fixat två nya kategorier. Den ena heter Books och den andra heter Horsefacts (stavning). I kategorin Books kommer jag att skriva böcker om ni förstår vad jag ,enar. Jag kommer skriva av runt en sida eller två av en bok. Jag kommer längst ner skriva författaren.

I kategorin Horsefacts kommer jag att skriva fakta om hästar. Jag skriver om vad jag vet av erfarenhet och av vad jag vet tack vare att jag läser just böcker.

Det kommer snart komma en ny kategori om just hästar, eller rättare sagt hästraser.

Linnéa


Bilderna från ridningen. Eller några av dem.


Söta, söta Herak. jag har tyvärr inte ridit honom än. Men jag och Ida var inne och gosade med honom i fredags.


Denna (och de flesta andra som kommer nu) är rätt suddig. Det är för att jag galopperar (hästens snabbaste gångart), och det är svårt att ta kort då. Men. Det här är iallafall jag på Söta söta Jacob.


Hästen längst bort, den brunvita, är Daisy. Jag tycker att hon är jätteläskig. Det är bara de bästa ryttarna som får rida henne eftersom hon är väldigt känslig.


Detta är den busigaste kattungen som finns. Hon/han (vet inte) brukar springa in i manegen när vi rider och Monica brukar få jaga den. Haha.

Detta var alla bilder som jag har hunnit spara. Det fanns fler. Jag tror att det var 29 bilder totalt.

Linnéa


Ridläger med Sigge

Denhär boken fick jag i julklapp eller födelsedagspresent för några år sedan. Den kanske är lite barnslig men jag älskar den ändå. Det är precis som att vara tretton och älska LasseMaja böckerna. Men men. Boken är enligt mig jättebra och skriven av en av mina favorithästförfattare (gud vilket långt ord) nämligen Lin Hallberg. Hon som har gjort bilderna heter Margareta Nordqvist och är också väldigt duktig. En av de lite roliga grejerna är att hästarna i den här boken finns på riktigt. Jag vet inte om människorna gör det (tror inte det men ändå) men vissa av hästarna, vet inte om alla gör det, finns på riktigt.  

                                       Ur 1:a kapitlet.

                                        Avslutning.

Idag är det sista dagen som Elina går i tvåan. Hon och hennes hästtjejbästisar, Hanna, Agnes och Mattis är avslutningsfina i nystrukna klänningar. De har plockat en stor buktt med liljekonvaljer som de har med sig till skolan. Nu håller de i buketten alla på en gång när de lämnar den till fröken. Fönstrena i klassrummet står vidöppna. Vinden som letar sig in bär med sig doften av gräs och blommor. Fröken pratar om att de ska vila sig över sommarenoch komma tillbaka i höst med nya krafter.

-Hanna, Mattis, Agnes och jag ska inte vila, säger Elina, vi ska gå på ridläger.

-Jag vet, ler fröken. Det blir väl spännande. Sen vill alla bertta om om vad de ska göra på sommarlovet. Glada röster fyller klassrummet med prat om äventyrsbad och utlandsresor och fiske och allt möjligt.Men Elina vet att inget kan vara härligare än deras ridläger på Brobygården.Där väntar BUS-ponnyerna på dem och så Ingela förstås, deras ridlärare.



Linnéa


Skrivkramp

Hejhej allesammans.

Jag har skrivkramp i fingrarna efter att ha skrivit två och en halv sidor med böcker som jag önskar mig i julklapp. Jaja jag vet, kanske lite överdrivet, men jag måste ju ha något nytt att skriva om i kategorin Bokrecentioner OCH i den nya kategorin, en kategori som jag kommer att skriva mer om sedan. Om ni väntar lite så kommer det snart en till bokrecention. Hoppas ni gillar den.

Linnéa


Skoldag vid datan

Hejhej allihopa.

Jag har ju som ni vet varit sjuk de senaste dagrana och sovit nästan i ett helt dygn totalt. Om inte mer. När man är hemma och sover så hinner man ju inte med något i skolan. Så jag har bestämt mig för att göra en blogg/skoldag framför datorn. Jag har precis börjat med spanskan och kommer senare fortsätta lite med Om jag kunde drömma på den andra bloggen.  www.sotwilight.blogg.se. Senare...
Äsh ni får se schemat för idag istället:
Duscha
Spanska Substantiv (vi håller på med substntiv på spanskan, ni vet substantiv är saker och ting, tillexempel hatt och ring, om man ksa ta visan som man hade i trean.)
Matte, läxa2.
Spanska , glosor.
Matte, Läxa 3.
Spanska, glosor.
Matte kap 1.
Stallkompisar.
Spanksa,glosor
Matte kap 1
Blogga... solove.blogg.se
blogga... sotwilight.blogg.se
kolla Kenzas
Kolla Fokis.
Bilddagboken
Youtube.

Det var mitt schema för idag. Jag kommer nog att sova lite med, och äta, ´men annars är det dethär som jag ska göra idag.

Linnéa


Godnatt

Godnatt allihopa. Nu ska denhär lilla sjuklingen gå och lägga sig och sova.

Linnéa


The saddle club. Den stora tävlingen.

Från den ena hästboken till den andra. Om någon undrar så lär det komma minst en till bokrecention under de närmsta dagarna. Men det blir ni bara glada för. Eller?

Nu kommer jag bara att skriva av baksidan av boken. För dels tror jag inte att ni orkar läsa så mycket mer och dels för att jag inte orkar skriva så mycket mer, jag ska gå och lägga mig direkt efter att jag har skrivit klart det här inlägget.

När Carole inser vem Kate i själva verket är, känner hon sig som om hon vill sjunka genom jorden. Här har hon babblat i minst en halvtimme om sin ridning och stallet- och så visar det sig att Keta är en känd tävlingsryttare. Kate blir snart kompis med de tre tjejerna i Sadelklubben. Fast de kan inte låta bli att prata om sin framgång på tävlingsbanorna. Kate är ju lika hästtokig som Carole Susan och Lisa- men varför verkar hon då så ointresserad av att rida.

Boken är bra och välskriven. Det är den fjärde boken i serien om The saddle club.
Tvserien The saddle club som går på barnkanalen varje vardag kl tre (ja jag kollar på The saddle club på barnkanalen, någon som har problem med det?) är baserad av böckerna om Susan Carole och Lisa. Men i Tvserien heter Susan Lake Stevie Lake. Vet inte varför.


Jag kunde inte hitta bilden som är omslag till Den stora tävlingen.

Linnéa


Saknar dig Pilgrim

Heej allihopa. Nu när man är sjuk så hinner man läsa en massa böcker. Iallafall om man är jag och älskar att läsa. Haha.

Boken heter Saknar dig Pilgrim och är en Pollux "deckarbok". Den handlar om Helen som har varit med om en ridolycka som dödade hästen hon red på. Efter det har hon väldigt dåligt självförtroende och klandrar sig själv för Pilgrims död. Det är en väldigt bra bok och det finns många fotogerafier i vilket gör den väldigt verklig.

                                                        Ur 1:a kapitlet.
-Titta, där går hon- hästmördaren! Att hon vågar visa sig i stallet efter det som hänt! Hon borde fatta att hon inte är välkommen!
Det var Anja som pratde. Anja var min före detta bästis och hennes ord träffade mig som en örfil. Jag ville lyfta blicken och se vem hon pratade med, men jag vågade inte. Jag orkade inte se föraktet i deras ögon. Dessutom spelade det egentligen ingen roll vem hon pratde med. Ingen i stallet ville ha med mig att göra i vilket fall. Mina ben började darra och det dukade i ärret på min axel. Ärret efter det öppna nyckelbensbrottet var det enda synliga bviset på vad som hänt den hemska dagen då allt förändrades. Ärren i mitt inre var osynliga, men de gjorde inte mindre ont för det. Den gångna veckan hade varit den värsta i mitt liv. Jag visste redan innan jag gick hemifrån den första dagen att det var ett misstag att återvända till stallet. Det hade jag sagt till mina föräldrar också, men de ville inte höra några invändningar.

I stallet i första kapitlet möter Helen Emma. Hon hjälper Helen med allt som händer.


Linnéa

Ny blogg

Eller rättare sagt en till blogg. Jag har nu startat en blogg som heter sotwilight. Den kommer (som nanmet säger) bara handla om Twilight sagan.

Linnéa

Grattis Morfar

Hejhej.

Har firat morfars födelsedag idag. Han fyller år på onsdag egentligen men då jobbar resten av den här familjen, tja förutom de som går i skolan då. Jag hoppas att du får en fin födelsedag iallfalll morfar, haha.

Linnéa


Ida kommer

Hejhej alla.

Idag kommer Ida hit, det ska bli kul för det var längesedan hon var här. Hon ska ta med sig sin kamera och så kan vi lägga in bilderna från igår.

Linnéa


Godnatt

Ville bara säga godnatt innan jag stänger av datorn och går och sätter mig framför TV:n.



Linnéa


Horsie


Rasen är fallabella och namnet är Bella.





Linnéa

Reklam

Hejhej.

Jag håller precis på och kollar på Svenska Hollywoodfruar. Det är reklam just nu, så jag passar på att blogga lite och säga godnatt till mina läsare.

Linnéa


minnen









Arg,och glad. Skumt.

Hejhej allihopa.

Jag kom hem för typ en och en halv timme sedan. Har ridit. Red Jacob. Vi hade temporidning. Temporidning är när man ska rida 320 eller 600 meter på runt en minut. Red 320 meter på 54 sekunder. Typ 20-30 km i timmen. Det är faktiskt rätt fort.

Ida var med och kollade idag. Hon tog en massam bilder. Ska få dem imorgon typ. Så får ni e hur jag har det på ridningen och hur Jacob ser ut.  Jacob är en häst för er som inte förstår det, :D.

Linnéa


Home

Hejhej.
Kom hem för ca 10 minuter sedan. Är ensam hemma till ungefär 20-30 minuter över 2 då Albin kommer hem med en kompis.

Hare gott Igelkott.


Linnéa

Narnia

Hejhej.

Jag ska nu sätta mig och mysa framför Narnia, The lion the witch and the wardrobe.


Sovmorgon

Hejhej.

Eller ska jag säga godmorgon. Jag vaknade för en kvart sedan och ska snart äta frukost. Har innan dess kollat på lite av Jims Värld.

Linnéa


Emilia ikväll.

Hejhej.
Ska till Emilia/Milon ikväll. Vi ska troligen kolla på film eller något liknande. Kommer inte att stick hem förrän vid halv nio. Kulkul.

Och på tal om nio. Har sovmorgon till 9:50 imorgon. Eller tio i tio. Skönt. Får sova ända till åtta. Hihi. Ska se om jag hinner med något inlägg imorn morron. Annars får det bli är jag kommer hem. Juste jag måste hämta Moa från skolan imorgon. Ska bli kul att få träffa alla gamla lärare igen.


Linnéa

Grattis i förskott Albin

Hejhej.

Idag har Albin haft kalas för familjen.  Han fyller nämligen år imorgon. Så grattis i förskott lillebrorsen. 11år imorgon.


Grattis Klara

Hejhej allihopa.

Idag fyller Klara år. Ett stort GRATTIS till dig. Hoppas du får en bra födelsedag. Fast det är ju klart. Det kommer vara en superfödelsedag när jag är där!! Haha skoja bara.

Var iallafall i Stägelhult idag för att fira henne. Hade superroligt. Vi satt och pratade från 4- 7 endast med stopp för att äta.  Hade somsagt superkul.

Klaras blogg hittar ni här.



Linnéa


Enörningens seger

Hejhej
Nu kommer det en till bokrecention.
Redan när ni såg rubriken kanske ni bläddrade härifrån till en annan sida, eftersom enhörningar låter väldigt barnsligt. Men den här boken är inte särskilt barnslig enligt mig. Jag älskar den. Det är en bra och välskriven bok av Carola Haglund och Diane Karlstrom. Det är inte den första boken i en serie uten den sista.
1.Enhörningens dal.
2.Enhörningens utvalda.
3.Enhörningens son.
4.Enhörningens seger.

                                                                  Ur 1:a kapitlet.
                                                              Ispelaren.
Tillsammans vandrade de ut ur den mjölkvite dimman där Elfin hållits fången, och Smygande Tassen var på helspänn. Han hade sett sigillen som de andra bar och han undrade varför han inte hade något sådant. Ju djupare in i isdrakens grottor de hade kommit, desto mer bekymrad hade han blivit. Det var uppenbart att sigillen var viktiga, och om han inte hittade sitt så skulle deras resa genom de svindlande grottgångarna varit förgäves.


Linnéa


RSS 2.0