Beskär bilder.

Hejhej.
Just nu sitter jag och rensar och beskär bilder från i helgen. Det blev över 400 bilder, närmare 500, när jag har lättrensat, på hoppande hästar. De blev riktigt snygga faktiskt. Ni får se om ett tag.

 
 
Linnéa

Ring a ding ding Frank Sinatra.

Veckans låt är Ring a Ding Ding av Frank Sinatra. 
  
 
Linnéa

Hopptävling.

Hejhej.
 
Jag ber om ursäkt för den hemska uppdateringen den senaste veckan. Men i lördags åkte hela familjen till Trönninge och vi var där fram till i tisdags. Och sen dess har vi varit i Stägelhult. Har inte hunnit blogga någonting. Men jag har tagit en del bilder. 
 
Hur som helst. Idag har jag varit på hopptävlingar på GARK, jag har kollat och tagit en massa kort. Om en halvtimme är det familjekalas för Moa, efter kalaset kommer Matilda. Hon ska sova här inatt. Vi ska upp till tävlingarna imorgon igen. Ge mig styrka, vi ska upp jättetidigt. 
 
Bilder kommer upp.
 
Matilda.
 
Linnéa

Grattis i efterskott Moa

Hejhej.
Igår fyllde Moa 8 år. Grattis lillsyrran. Idag är det kalas för hennes del.

Blåbärsmuffins

Hejhej.
 
Idag har jag bakat blåbärs muffins och jag tänkte att jag kunde lägga upp receptet, och verkligen få igång kategorin Linnéas recept. På tal om det så har jag tappat bort receptet på baguetterna. Hittar det inte någonstanns. 
 
Blåbärsmuffins.
 
Ingredienser:

100 g smör.
2 ekologiska ägg.
1.5 dlströsocker.
1 tsk vaniljsocker.
2 dl ekologisk mjölk.
Skal från 1 citron.
4 dl mjöl. (Jag hade glutenfritt, men vanligt vetemjöl funkar lika bra.)
2 tsk bakpulver.
1 mypa salt.
Ca 100 g blåbär.
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader celcius för små eller 200 grader celcius för stora.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst/ vitt och fluffigt.
4. Byt nu ut elvispen mot en slickepott och rör försiktigt ner det smält smör och mjölk.
5. Riv citronskalet, använd ett vasst rivjärn och se till att tvätta citronen noggrant först. Se till att bara riva av det yttersta gula, det vita är beskt. Vänd även ner det i smeten.
6. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. 
7. Sikta, häll det genom en sil, ner det i smeten och blanda ner det tills det inte är några klumpar kvar.
8. Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt. Varva smeten med blåbären, muffinsformarna ska fyllas till hälften ugnefär.
9. Grädda i ugnen. Små: 12 - 15 minuter, jag tog 13. Stora: 20.
10. Ta ut ur ugnen, låt svalna och ät.
 
Glöm inte att diska ^_~.
 
Här är lite bilder på hur muffinsen blev.
 
 
 
 
 
Linnéa

Fisk och våfflor

Hejhej.
Idag har jag varit i Stägelhult med familjen. Vi åt middag bestående av falukorv och potatis. Det är gott med det enkla ibland. Efter middagen gick jag, Moa, Albin och pappa ner till sjön och fiskade. Först stod vi på bryggan en god stund, ingen fisk. Men sen åkte vi ut till röset med båten och då fick Moa först en mört och någon sekund efter att hon slängt tillbaka den igen fick jag en liten abborre. Det var en ganska liten abborre, så medan Albin höll i fisken så drog jag t kroken ur munnen på den och slängde tillbaka den.

Pappa var den som fick sätta på masken på krokarna. Jag vägrade röra dem, de är äckliga.

När vi kom tillbaka efter fisketuren blev det nygräddade våfflor med grädde, hemgjord jordgubbssylt och nyplockade bär. Blåbär som mamma och mormor hade plockat i skogen, lite hallon och mormors egenodlade jordgubbar. Det var jättegott. Strax efter 6 åkte vi hem.

Nu hemma har jag städat kaninburen och flyttat den.

Nu ska jag träna. Vi syns imorgon.

Linnéa

Amazing grace

Hejhej.
 
Veckans låt är Amazing Grace. Den är skriven någon gång i slutet av 1700:talet av John Newton.
 
Jag har två versioner här. 
 
En av Hayley Westenra
 
 
 
 
och en av Susane Boyle.
 
 
 
Linnéa

Brödbak

Hejhej.
Sedan klockan 6 har jag bakat bröd. Idag blir det baguetter och ett glutenfritt surdegsbröd, eller fuskbröd. Mamma hade köpt surdegsmjölmix och trodde att man skulle ha det i surdegsbröd. Men det visade sig att man skulle blanda hälften av mjölet med
4 dl vatten och knåda det i en bakmaskin i fem minuter, jäsa och så skjuss in i ugnen.
Jag har också satt en surdegsgrund. Så om fem dagar ska jag baka surdegsbröd, får se hur det blir. Jag ska försöka att alltid ha srdeg hemma. Om man får lust att baka bröd.

Jag har hur som helst bestämt mig för att börja uppdatera kategorin "Linnéa bakar" lite mer. Dät kommer jag att lägga upp recepten till allt jag bakar och lagar. Det kommer att bli en liten bakblogg det här, med tanke på hur mycket jag bakar. Jag vet inte om surdegen och baguetterna kommer upp nu ikväll eller imorgon. Troligtvis imorgon.

Vi synes
Linnéa

RSS 2.0