Ska baka.

 
 
 
Hejhej.
Jag ska baka nu igen. Men nu ska jag baka Marabous Mumsiga Choklad Cupcakes, ja de heter så, så jag tror att det blir lite bättre än med bostonpajen. Cupcakes är ju något jag är lite mer van vid än vid en bostonpaj. Nu ska jag ta och göra mig iordnign så att jag kan åka och handla.
 
Arkivbild på Devil's Food Chocolate Cupcakes.
 
Det blir förresten ingen promenad med Ida idag, hon blev uppbokad på annat håll.
 
Nu ska jag göra mig iordnig.
 
Linnéa.
 

Har varit hos Matilda.

Hejhej.
idag var jag och Matilda på Chili Thai, vi möttes där cirka tio i ett och satt sedan där och åt i över en timme. Sen gick vi hem till henne. Där satt vi/hon och pratade med en kompis till henne på skype. Vi gjorde inte så mycket mer. Pappa kom och hämtade mig strax efter fem. Nu när jag har varit hemme har jag laddat ner skype och snackat med Sanna. Nu ska jag kolla på deckare. Miss Marple av Agatha Christie för att vara exakt. Vad jag ska göra mer ikväll vet jag inte riktigt. 
 
Coola Miss Marple.
 
Imorgon ska jag ut och gå med Ida eftersom det inte blev av igår. Jag kommer ta med mig kameran, så lite bilder blir det ju.
 
Linnéa

Trött och seg.

Hejhej.
Idag skulle jag ha gått ut med Ida, men det blev inte av eftersom hon inte mådde bra. Jag har inte heller mått så bra idag, jag har haft ont i huvudet och bara varit trött och seg hela dagen. Jag ska träna ikväll, hoppas det blir bättre efter det. 
Imorgon ska jag till Chili Thai med Matilda. Det ska bli mysigt. Nu ska jag fortsätta kolla på Cake Boss och äta clementiner och hoppas på att jag mår bättre imorgon.
 
Haha, totalbjuder på den här :).
 
Det här är vad jag lyssnar på just nu.
 
 
Superbra låt av Nina Simone.
 
Linnéa

Sått krasse :)

Hejhej.
Jag har precis sått smörgåskrasse. Jag fick bara lust till det. Jag sådde fyra äggkoppar, för jag hade två äggskal coh glömde äggskalen först. Så jag fick så två till. Jag har hittat ett gott knckebröd som man kan ha krassen på, så då är det ju bara att skaffa krasse. Det är ju så lätt att så. Man böehöver inte ens jord. Nu ska jag städa mitt rum, sen ska jag gå ut och gå.
 
 
Bild från google.
 
 
Linnéa.

Bridge over troubled water av Simon & Garfunkel.

Hejhej.
Jag tänkte försöka få igång Veckans låt kategorin eftersom för mig, som är född in i en musikfamilj, är musiken bland det viktigaste i mitt liv. Så att jag har glömt bort den bästa kategorin av alla skäms jag lite för. Men nu är den tillbaka i alls in pompa och ståt. Och jag börjar med en av de vackraste låtarna någonsin gjord. Bridge Over Troubled Water med Simon & Garfunkel. Träffar en rätt i hjärtat. Lyssna och njut.
 
 
 
Linnéa

Aldrig mera Bostonpaj.

Hejhej.
Pajen blev väldigt misslyckad. Krämen som skulle vara i tjocknade inte som den skulle och när jag stått och rört i den i en halvtimme gav jag upp och tog av den från plattan och ställde den att svalna för att se om den kommer att lyckas även omkrämen inte är tjock. Dessutom, man skulle koka ihop mjölk och naurell yoghurt, det stank så in i bänken. Jag klöktes bara av att stå i närheten. Ush vad illa det luktade. Jahapp. Vi får se hur det blir God kvällsmat blir det i alla fall. Pappa gör panerad rödspätta med potatismos och kokta morötter. Mums. 
 
Bild från google. Pappas är snyggare och dessutom tar han aldrig ärtor med. Blä, ärtor.
 
Linnéa

Bostonpaj.

Hejhej.
Äntligen klar med det långa bokinlägget. Ush vad jobbigt det var. Nu ska jag ställa mig och göra Bostonpaj. Det blev varken pumpapaj eller chokladpudding. Men så kan det bli ibland. Jag kommer upp med recept och bilder lite senare. 
 
 
Yummie.
 
Linnéa

Books 2011 - 2012

Hejhej. Nu ska jag skriva upp det jag läst mellan 2011 och 2012.
 
1. Hennes Majestäts drake.    334 sidor.
2. Blåögd.    132 sidor.
3. Yttersta offret.   348 sidor.
4. Harry Potter och Halvblodsprinsen.   658 sidor.
5. Drakvingar.       460 sidor.
6. Beautiful Death: Summers bok.    356 sidor.
7. Uppvaknandet.       337 sidor.
8. Död i andras ögon.  336 sidor.
9. Night World: Nattens döttrar.   237 sidor.
10. Beaytiful Death: Phoenix bok.      Ca.300 sidor.
11. Vampire Diaries: Uppvaknandet och Kampen.    394 sidor.
12. Häxdoktorn.    89   sidor.
13. Saffransmysteriet.     88   sidor.
14. De vita fruarna på Lovlunda slott.    86  sidor.
15. Fotbollsmysteriet.         87  sidor.
16. Vampire Diaries: Vreden och Återkomsten.    403 sidor.
17. Hur död som helst.  320 sidor.
18. Det blåser på månen.     340 sidor.
19. Miles to go.         283 sidor.
20. Simborgarmysteriet.         91  sidor.
20. Över nektergalens golv.   314 sidor.
21. Tio små negerpojkar.(En Agatha Christie, skriven på 40:talet,
då man hade annorlunda syn på ordet)   198sid
22. Dolken från Tunis.          234 sidor.
23. Prinsessan och mördaren.    237 sidor.
24. Borta med vinden      1048 sidor.
25. Det lilla huset i stora skogen.   172 sidor.
26. Twilight -  Den officiella illustrerade guiden.   559 sidor.
27.Niceville.    479 sidor.
28. Dett lilla huset på prärien.  251 sidor.
29. Bloodlines. Engelsk.        421 sidor.
30. Night world: Förhäxad.     229 sidor.
31. Gör vad du vill.          158 sidor.
32. Det lilla huset vid plommonån.     253 sidor.
33. Little house in the Big Woods. Engelsk.  238 sidor.
34. Percy Jackson och monsterhavet.         313 sidor.
35. Little house on the prairie. Engelsk.    335 sidor.
36. Baskervilles hund och andra berättleser.   328 sidor.
37. Starcrossed: Helena.      506 sidor.
38. Jadetronen.      390 sidor.
39. The Vampire Diaries: The Return, Nightfall. Engelsk.  471 sidor.
40. Unga kvinnor.          351 sidor.
41. En studie i rött.       152 sidor.
42. Sherlock Holmes återkomst.      320 sidor.
43. Som jag vill vara.              283 sidor.
44. Sherlock Holmes: Den krypande mannen.    306 sidor.
45. Figaros Bröllop.                 161 sidor.
46. House of Night, Ödet.          421 sidor.
47. Möss och Människor.        104 sidor.
48. Sherlock Holmes, De fyras tecken.    101 sidor.
49. Farornas väg.                    348 sidor.
50. Ett mord annonseras.       212 sidor.
 
Jag har dessutom läst en massa tidningar och lyssnat på en hel del ljudböcker, men det skriver jag inte upp. Jag skriver inte heller upp de böcker jag inte avslutat på grund av att de var tråkiga.
 
Linnéa

Frukost med SHF

Godmorgon.
 
GIck upp vid sju idag, var tvungen att kolla till kaninerna. Jag måste säga att det inte är så trevligt att gå upp klockan sju en lördagsmorgon och gå ut i 8,7 minusgrader. Hu. Men väl där ute bland stjärnorna var det faktiskt ganska trevligt och eftersom jag hade en riktigt varm tröja på mig. Den i inlägget under. Jag stannade ute där i tio minuter och hade det trevligt, sen började jag frysa och gick in och la mig igen. Gick upp för en timme sedan och nu sitter jag här och äter frukost. Ikväll ska vi karva pumpa och jag ska antingen baka pumpapaj eller testa ett recept på chokladpudding. Nu ska jag fortsätta kolla på Svenska Hollywoodfruar. 
 
 
 
Linnéa

Snabbt godnatt-inlägg.

Jag tänkte bara skriva ett snabbt Godnatt till er läsare. Och även skriva att jag imorgon troligtvis kommer att lägga upp vad jag har läst under ett år, då jag sedan den 21 oktober 2011 skriver upp varenda bok jag läser, datumet jag börjar, datumet jag slutar och hur många sidor det är. Dels för att det är lite kul att jämföra efter ett par år och se hur mycket man har läst, men också hur ens boksmak har förändrats. Men det blir imorgon, det lär ta lite tid att skriva. Vi syns imorgon.
 
 

Slänger in ett par bilder på mig och Smulan. Godnatt.
 
Linnéa

Usain Bolt kan inte fånga en ekorre.

Hejhej.
Jag satt precis och kollade på Skavlan och där kom en författare in, han har skrivit en bok som heter Born to Run (ja, som låten). Han sa att människan är fruktansvärt dåligt utrustat som djur, vilket är sant, för vi kan inte springa snabbt, vi kan inte flyga, vi har inga klor eller vassa tänder. Han sa att Usain Bolt, som är världens snabbaste man inte kan fånga en ekorre. Och jag tror faktiskt att han har rätt, ekorrar är skitsnabba hehe, jag tycker dessutom att det är en lite rolig rubrik. Men han sa att vi kan springa långt och länge, och det kan vi. Vill ni veta mer får ni kolla på programmet, annars får det varaför jag orkar inte skriva mer.
 
 
VS
 
Haha. Gud vad gullig.
 
Det här är boken som jag pratade om.
 
Linnéa

På engelska.

Hejhej.
Sitter och har precis svarat på en enkät på engelskan. Nu har vi en liten stund när vi får göra vad vi vill. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra så jag passar på att blogga. Jag har just nu MONSTEREFTERMIDDAGEN. Den består av engelska, svenska och spanska efter varandra. Med tio minuters mellanrum. Måste sluta nu, syns ikväll.

Linnéa

Till Gärdet ikväll.

Hejhej.
Ikväll ska jag och pappa till Gärdeskolan och kolla in tre program där. Jag tror att det är obigatoriskt eller något. Vi fick för ett litet tag sedan ett papper där vi skulle kryssa i tre program som vi ville kolla in lite mer och jag valde Estet Musik, Restaurang och Livsmedel och Naturbruk. Estet Teater finns ju inte här i Gislaved, men jag ska kolla in det på Peset i Jönköping när det är öppet hus där, om jag kommer iväg till det såklart. Nu ska jag käka och kolla på DW och sen sticker vi.

Linnéa

Matilda Gästbloggar!

Hej :D

Jag heter Matilda Nilsson och ska idag gästblogga för Linnéa då hon är på Chess idag som hon skrivit tidigare! Jag går estet musik årkus 1 (estmus12 heter klassen). Jag sjunger som huvud instrument och har gitarr som bi instrument. Musiken är det som har hållit mig motiverad hela mitt liv i stort sätt. Utan den hade mitt liv varit tråkigt.!

I alla fall så driver jag en egen blogg i vanliga fall som heter www.youaremylovedrug.blogg.se
är rätt dålig på att uppdatera på den men kolla gärna.:)

Jag hoppas hon får en Awesome kväll. Minns när jag var där på West Side Story förra året. Gud vad det var kul! En grym musikal/teater/pjäs. Vet hur mycket Linnéa gillar sådant så hoppas hon får en riktigt rolig kväll. :)

men nu ska jag avrunda detta inlägget tänkte jag kunde slänga in en bild på mig med så ni vet hur jag ser ut ifall jag får gästblogga fler gånger! :)



/ Matilda "den bästa" Nilsson :D <3

puss haj


Chess imorgon.

Jaha, imorgon bär det av till Göteborg. Jag kommer inte kunna somna ikväll. Det ska bli så kul att träffa Sanna och Charlie, och att få gå på Världskulturmuséerna och Volvo så jag är helt hyper. Jag längtar så. Och Chess, denna musikal som jag har hört så mycket gott om. Jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Men det tror jag. Nu ska jag gå och duscha, och sen ska jag gå och lägga mig.

Förresten, Matilda kanske kommer och gästbloggar imorgon då jag inte kommer hem förrens vid halv ett, ett och då tänker jag gå direkt till sängen och sova till minst tio. Haha, vi ses. God natt.

Linnéa

Kollar på Partaj.

Hejhej.
Sitter och kollar på Partaj nu. När det är slut ska vi nog sätta på Intresseklubben. Imorgon ska jag till Värnamo till sjukhuset där. Ska kolla upp gluten och sådär. Nu är reklamen slut.

Linnéa

50 års-fest

Hejhej.
Ikväll ska hela famijen på 50 års-fest. Det är Stefan som fyller år. Vi ska till en annan familj och ha lite "förfest" kl 6. Det är mer så att alla ska träffas innan så att vi kommer samtidigt, vi ska vara där i en halvtimme. Jag kommer troligtvis inte vara där hela kvällen. Är inte så pigg. Men i alla fall tills efter efterrätten, Sussanne gör så mumsiga efterrätter. Jag ska alldeles strax ta och stryka min klänning/tunika och sedan ska jag göra mig iordning. 
 
Förresten. Sent igårkväll var det tre (eller två, men det såg ut som tre så jag tror att det var det) polisbilar som körde runt på vägen bakom vårat hus. De körde långsamt och med blåljus på och jag undrar vem/vad det var de letade efter, eller om det bara var någon rutingrej. Men om jag ska vara ärlig tror jag inte det med tanke på att de hade blåljusen på. Nu ska jag ta och sätta på Beatles på hög volym och ställa mig och stryka. 
 
 
Till 
 
 
är helt okej.
 
Linnéa

Chess

Hejhej.
Idag har Johan och Jennie varit här. Vi har fikat och varit på ICA och käkat kvällsmat. Johan visade mig lite smarta vegetariska saker. Jag vill ju äta vegetariskt minst en dag i veckan. Dock har jag en fader som inte är så pigg på det här med vegetariskt. Tyvärr.
 
Hur som helst. Det har varit en hel del plugg den här veckan. Spanskaredovisning i tisdags, inlämningsgrej på spanskan imorgon, prov på första världskriget idag och prov i språkhistoria på svenskan imorgon. 
 
Förresten. Jag ska ju till Gbg på tisdag. Det ska bli så kul, gå på världskulturmuséerna och kolla på Volvo. Men framför allt ska vi kolla på Chess på Göteborgsoperan på kvällen. Det ska bli så kul!
 
 
Inte jag. 
 
 
Lämna inga dörrar på glänt.
 
 
Om han var här.
 
 
I mitt hjärtas land.
 
Linnéa
 

About the audition.

Hejhej.
Jag skrev ju innan om att jag skulle gå på audition för rollen Mina i Dracula. Det var egentligen bara jag och Moa, som är en superbra skådis, som ville ha rollen. Vi är ju inte supermånga i våran lilla teatergrupp.
Hur som helst så spelade vi upp samma scen varsin gång och sedan fick vi gå ut och vänta medans de andra diskuterade. Det tog en hel kvart, så jag och Moa hann prata om lite allt  möjligt, bland annat hennes majsorm. 
Hur som helst, när vi kom in så fick vi veta att jag hade fått rollen med en röst. Så det var otroligt jämt. 
Nu ska jag gå och duscha pch sedan kolla på SHF. Vi syns.
 
En bild på Helen Chandler som Mina i filmen Dracula från 1931.
 
Helen Chandler
 
Linnéa

Bryt ett ben.

Hejhej.
Jag ska på audition ikväll. Önska mig lycka till. Det är ju med teatergruppen, vi var två som ville spela samma roll så det fick bli en audition. Jag är jättenervös, dessutom kommer jag nog förvandlas till en skrattande hög på marken. Ni skulle sett när jag övade med mamma. Jag bara bröt ihop. Och sen när jag väl hade kommit igång så började hon skratta. Självklart kunde jag inte hålla mig för skratt då. Ja, vi får se hur det går.

Linnéa

Marathon.

Hejhej.
Ikväll ska jag ha maratonkväll med lite olika serier. Bland andra Doctor Who och så ska jag ge Teen Wolf och Supernatural. Jag har hört att det är väldigt bra serier. Men jag ska börja med Doctor Who, A Good Man Goes To War.

Linnéa

Iris och Smulan <3.

 
Gjorde ett collage med mina små sötisar.
 
Linnéa

Redigering.

Hejhej.
 
Jag ar nu laddat ner Picasa och har även gjort en liten redigering. Jag undrar bara vad ni tycker.
 
Orginalet.
 
 
Och den redigerade bilden.
 
 
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med tanke på att det är den allra första som jag har gjort i Picasa.
 
Linnéa

Laddar upp bilder.

Hejhej.
Jag sitter just nu och laddar upp bilder från de senaste veckorna. Jag ska se om jag hinner göra ett litet collage innan jag ska äta. Vi får se vad det blir i sådana fall. Jag ska dessutom se om jag kan ladda ner picasa. Det är ett gratis bildredigeringsprogram som Elisabeth tipsade mig om. Det är det jag kommer att redigera mina reklambilder i som bilduppgift.

Linnéa

På bilden.

Hejhej.
Jag sitter i bildsalen och väntar på att bildläraren ska komma. Vi börjar om en kvart. Jag ska sitta vid datorn hela lektionen, ska kolla upp lite redigeringsprogram. Vi ska ju göra reklambilder. Jag har inte riktigt någonting att göra idag, jag glömde kameran. Nåväl, nu kom hon. Vi syns.
 
Linnéa

Har varit på konsert.

Hejhej.
 
Nu ikväll har jag varit på estmus12 konserten. Det är estet musik ettorna som har gjort den för att komma ihop som grupp. Den var jättebra. En kompis till mig, Matilda, var med och sjöng. 
Jag själv är fortfarande i valet och kvalet mellan estet musik här i lilla Gislaved och estet teater i Jönköping. Jag kommer troligtvis inte att bestämma mig förrens i sista minuten. Eller i alla fall inte förrens efter jag pratat med SYV. 
Nu ska jag kolla på Doctor Who, sen ska jag duscha och efter det ska jag lägga mig.
 
Linnéa

Watching SHF.

Hejhej.
Jag sitter nyduschad och klar och kollar på Svenska Hollywoodfruar på tv3play.se.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har haft teater, engelskaprov och lektioner. Jag har NOprov imorgon, så idag har det varit mycket plugg.
Nu är reklamen slut. Vi syns imorgon.

Linnéa

Just Doctor Who.

Fick lite Doctor Who insperation. Eller vad man kallar det. Jag fick bara lust att göra ett collage.
 
Linnéa
 
 
 

Just Doctor Who.

Fick lite Doctor Who insperation. Eller vad man kallar det. Jag fick bara lust att göra ett collage.
 
Linnéa
 
 
 

Släktdag.

Hejhej.
Idag har hela familjen har varit på en släktträff idag. Med mat och tre stycken efterrätter. Nu är jag ganska sugen på en varm och framför allt salt kvällsmat. Jag vet inte riktigt hur det blir med det, alla barnen inklusive jag har siktat in oss på pizza medans pappa har siktat in sig på fil. Att han inte ska laga mat är ganska troligt med tanke på att han lagade mat till 25 pers igårkväll. Jag hoppas på pizza. Fil är inte varmt. Nåväl, vi syns.

Linnéa

Bokmässan 2012.

Okej, dags för att berätta vad jag gjorde på bokmässan.
 
Jag, mormor och morfar åkte hemifrån vid halv nio och var väl framme i Gbg vid halv elva. Vi gick in i mässan, köpte bilgetter och gick in på själva bok och biblioteksmässan. Jag måste säga att det var stort. Enorm mycket folk var det också. Jag har ju varit där, jag var ju på Euro Horsemässan för några år sedan med mamma när vi var på Gbg horseshow. Hur som helst. Jag skulle gå runt själv, så vi bestämde en tid och en mötesplats när vi skulle äta. 
Jag gick runt inne på bokmässan själv och kollade på böcker och på olika människor som stod och pratade på små scener. Efter ett tag gick jag upp på övervåningen, där var det mest kokböcker och lite trädgård och jakt också. Där blev jag fast. Det var flera kockar som stod och lagade mat live, det vill säga kockar som hade kommit ut med en bok i år. Sen var det lite boksignering och så. Jag köpte ingen signerad bok, de var jättedyra tyvärr. Runt halv ett gick jag ner och mötte mormor, morfar  och ,on morbror Martin nere vid BOKIAståndet. Sen gick vi upp igen och käkade. Jag och mormor åt asiatisk kycklinggryta med ris, fast utan ris eftersom det hade tagit slut. Det kom precis när vi hade fått vår mat så paret efter oss fick ris. Nåväl, morfar som inte gillar asiatiskt gick och drack kaffe och åt en bagel. Näs vi hade ätit klart gick jag runt själv igen. Jag köpte lite bocker, bland annat två kok/bakböcker till mig själv. Jag kommer inte att skriva vad det var för andra böcker jag köpte, för det är julklappar och liknande till familjen. Jaja, vid tre gick jag och kollade på Kent Agent och Mister Bister när de gjorde experiment och så tog jag ett kort med dem. 
Vi åkte hem runt fyra. Sedan var den långa roligt dagen slut. Jag var nästan rädd att jag skulle vara tvungen att amputera fötterna i slutet :), jag hade superont i dem. Jag hade ju inte så bra skor heller. 
 
Nu ska jag skriva lite, vi syns.
 
Godnatt.
 
Linnéa

Grattis Lillebrorsan!!

 
Grattis plutten. 13 år. Finally teenager.
 
Linnéa

Sommaren 2012

 
Mitt första collage i Remby blev om sommaren 2012. Jag blev jättenöjd. Vad tycker ni??
Linnéa

RSS 2.0