Good night




Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite.

Ville bara säga godnatt innan jag går och lägger mig. Hoppas ni sover gott. Jag kommer nog inte att somna direkt. SKa nog ligga och läse ett tag.
Imorgon börjar skolan igen. Fast med sovmorgon för mig. Det bli ju sovmorgon på fredag också, har ju friluftsdag. börjar kvart i tio då. Så jag har bara två hela dagar i skolan. För imorgon har jag bara mella tio och två, så jag räknar inte det som en hel dag.
4
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

Envis som en ponny.

På kvällen var hissen lagad. Nu gällde det att få ut Trolle ur huset. Vid åttatiden gick Sonja ut och lyssnade i trappan. Det verkade tyst och stilla i huset. Nu måste hon iväg med Trolle. Sven skulle snart låsa stallet och gå hem. De måste komma medan han ordnade för natten åt hästarna.  Sonja tryckte upp hissen och öppnade hissdörren. Pappa och Klas ledde ut den lille ponnyn i farstun. Trolle gick rätt fram till hissen. Men han stannade i farstun. Han ville inte gå in i en sån konstig spilta.
"Nu är det bråttom, förstår du", sa pappa. "Du måste in i den där lilla buren."
Pappa var mycket bestämd. Men Trolle var en äkta ponny och mycket envis. Pappa orkade inte lyfta honom honom in i hissen. Medan de stod där hördes steg i trappan.  De kom uppifrå. Någon hade säkrt velat ha hissen. Sonja släppte hissdörren. Pappa och Klas försökte backa in Trolle i våningen igen. Men han tog inte ett steg, varken framåt eller bakåt. Stegen i trappan närmade sig.
Linnéa

Rekord

Jag har slagit mitt personliga inläggsrekord. 10 inlägg på en dag. Det tycker jag är bra. Riktigt bra för att vara jag. Har precis spelat piano och kör just nu musikkrig mot Albin. Han spelar sin musik på sin iPodhögtalargerj och jag spelar musik på datorn. Men Albin kommer att vinna detta krig eftersom jag ska gå och städa. Snyft.
Linnéa

House of night Svart Ängel

Den här gången recenserar jag boken Svart ängel från House of Night serien. Det är del fyra i serien. Det har kommit ut sju böcker i serien om Zoey Montgomery senare Zoey Redbird. Varav fyra har blivit översatta till svenska än så länge.
På svenska
1. Utvald.
2. Sveket.
3. Svart ängel.
4. Jagad.
På engelska
1. Marked.
2. Betrayed.
3. Chosen.
4. Untamed.
5. Hunted.
6. Tempted.
7. Burned.
Jag har inte läst de engelska originalböckerna.
Jag gillar Svart ängel. Den är bra och det händer saker hela tiden Något som jag gillar. Händer det ingenting i boken blir jag uttråkad. Man måste ha läst de andra böckerna för att förstå.
Ur 1:a kapitlet.
En dum kråkas kra, kra, kra höll mig vaken hela natten. (Eller hela dagen rättare sagt- jag är ju vampyrelev ch vi har vänt på dygnet.) Hur som helst, jag fick inte en blund i ögonen på hela natten/dagen. Men det finns värre saker i livet än sömnlöshet. Som att ens kompisar är förbannade på en. Fråga mig, jag vet. För jag är Zoey Redbird, just nu obestridd drottning i "göra kompisar sura"-riket.
Persefone, det stora fuxstoet som var min så länge jag var på Nattens hus, sträckte på halsen och gned mulen mot min kind. Jag pussade henne tillbaka och fortsatte rykta henne. Pysslet med Persefone hjälpte mig att få ordning på tankarna och fick mig att må bättre. Och jag behövde definitivt hjälp med båda delarna.
"Jag har lyckats undvika Den stora sammanstötningen i två daga nu. Men så här kan det inte fortsätta", sa jag till Persefone. "Ja, jag vet att de är i matsalen och äter middag just nu, och att de är bundis och bästis med varandra och håller mig utanför.
Persefone frustade och återgick till sitt hö.
"Ja, jag tycker att de också har varit dumma. Visst ljög jag för dem, men det var mest av misstag. Och ja, jag höll en del hemligt för dem. Men mest för deras egen skull." Jag suckade. Att jag undanhöll dem att Stevie Rae var odöd var för deras egen skull. Att jag undanhöll dem min affär med Loren Blake- vampyrernas hovpoet och lärare på Nattens hus- var mest för min egen skull. "Men ändå." Persefone lade öronen bakåt och lyssnade på mig. "De dömer mig för hårt."  Persefone frustade igen, och jag suckade igen. Skit också. Jag kunde inte hålla mig undan hur länge som helst.
Linnéa

Ok, det var supertråkigt

Jag tröttnade efter en kvart. Det var skittråkigt. Men men. Jag får köra hela någon gång och bara stå ut med det. Jag menar, man får ju träning av det.
Linnéa

Zumba

Hejhej
Nu ska jag börja Zumba framför datorn här. Det kommer att bli ett rätt svettigt träningspass. Men kul.
Linnéa

Över 400

Nu har jag skrivit över 400 inlägg på bloggen närmare bestämt 413 med detta. Snart ett halvt tusen.
Haha jag=datanörd.
Linnéa

Misslyckat. Rikigt misslyckat.

Hejhej.
Det bidde inga hallongrottor. Det blev något helt annat. Sopor. Eller. Jag har inte slängt dem. Men jag tror nog att jag ska göra det. De ser äckliga ut (även om de smakar helt ok) och är även dränkt i fett. Usch.
Så de ser inte ut såhär ^_~
Linnéa

Hallongrottor

Hello everybody.
Jag har precis ställt in en plåt med hallongrottor i ugnen igen och väntar på att de ska bli klara. Jag glömde sylten, när jag kom på det hade det bara gått tre minuter så det hade inte hänt så mycket. Som tur är. Som vanligt så är min kamera paj så jag har inte tagit några kort. Ni får nöja er med google. Haha.
Mina ser inte såhär bra ut kan jag lova. Hehe.
Linnéa

Lax utan potatis överhuvudtaget = Sur Linnéa

Det blir lax utan potatis istället. Vi hade ingen potatis hemma som inte var jättemjuk och äcklig. När jag märkte det så kom jag att tänka på att jag har bett pappa köpa pommes för inte så jättelängesen. Så jag kollade i frysen, inga pommes. Pappa hade inte köpt pommes. GRRRR. Så nu är jag sur. Jag får väl koka bönor eller något i den stilen i stället.
Linnéa

Lax med potatismos=mums

Hejhej allesammans.
Nu ska jag snart börja laga lunch. Det blir lax med potatismos. En rätt som jag älskar och som jag gissar är rätt bra på att laga.
Linnéa

Good Morning, good morning ^_~

God morgon alla morgonpigga. Och även till er som är som jag. Skulle kunna sova till tre idag.
Men jag gick upp vid halv tio. Duktigt av mig faktiskt. Har kollat lite på Harry Potter and the Half-blood prince medan jag har ätit frukost bestående av vitkål och te.
Linnéa

GB horseshow med mamma!!!!

Mamma sa precis till mig att hon har bokat biljetter till GB HORSESHOW!!! den söndagen den 27:e februari. Vi ska vara här hela dagen. Det ska bli så mysigt. Fast jag tycker lite synd om mamma som inte är ett dugg intresserad av hästar. Älskar dig mamma.
Linnéa

AFV on DVD, Haha älskar när han säger det.

Hejhej allihopa.
Ikväll kollade jag(äntligen) på AFV efter typ tre veckor utan det. Menmen.
Linnéa

Harry Potter och Fenixorden.

Hejhej. Dags för en ny bokrecension.Den här gången på Harry Potter och Fenixorden. Till att börja med har den 1001 sidor. Så den som inte gillar att läsa borde förmodligen inte läsa den. Men som med alla andra Harry Potter böcker (förutom att jag har läst den typ 1000000 gånger) så älskar jag den. Första gången jag läste den här boken var jag nog sju år. Och jag älskar den fortfarande lika  mycket. För er som gillar Harry Potter och för er som är bokslukare så rekommenderar jag den här boken. Men jag tror att man måste ha läst de andra böckerna som är före den för att förstå en hel del. Vilket är den ända nackdelen enligt mig. Jag läser förstås alla böcker huller om buller men jag har ju läst alla i ordning innan.
Ur 1:a kapitlet.
Dudley blir däckad.
Sommarens hittills varmaste dag närmade sig sitt slut och en dåsig tystnad vilade över det stora, fyrkantiga husen på Privet Drive. De annars så skinande blanka bilarna stod dammiga på infarten, och de förut så smaragdgröna gräsmattorna låg svedda och gulnade eftersom all bevattning hade förbjudits på grund av torkan. Berövade sina vanliga sysslor med att tvätta bilar och klippa gräsmattor hade invånarna på Privet Drive dragit sig tillbaka in i skuggan i sina svala hus, där fönstrena öppnats på vid gavel i hopp om att kunna locka in en obefintlig vindfläkt. Den ända som var utomhus var en tonårspojke som låg på rygg i en rabatt utanför nummr fyra.
Böcker:
Bok 1: Harry Potter och De Vises Sten.
Bok 2: Harry Potter och  Hemligheternas kammare.
Bok 3: Harry Potter och fången från Azkaban.
Bok 4: Harry Potter och den flammande bägaren.
Bok 5: Harry Potter och Fenixorden.
Bok 6: Harry Potter och Halvblodsprinsen.
Bok 7: Harry Potter och Dödsrelikerna.
Filmer:
1: Harry Potter and the philosopher's stone.
2: Harry Potter and the chamber of secrets.
3: Harry Potter and the prisoner of Azkaban.
4: Harry Potter and the goblet of fire.
5: Harry Potter and the order of Phoenix.
6: Harry Potter and the half blood prince.
7: Harry Potter and the deathly hallows part 1.
8: Harry Potter and the deathly hallows part 2 (OBS har inte kommit på bio än)
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

En häst på balkongen!
Utanför stod fru Jonsson.Hon var också röd i ansiktet. Hennes små arga ögon borrade sig in i mammas. Hon skrek:
"Skäms ni inte över att ha en häst på balkongen!"
Hela familjen trodde att mamma skulle svimma. De hade smugit efter ut i hallen. Sonja kramade Klas hand hårt. Han kramade tillbaka. Pappa var blek. Men mamma blev arg.
"Nej, vet fru Jonsson vad", sa hon argt. "Nu går det för långt! Jag har tålt mycket. Barnen har inte fått ha kaniner eller marsvin. Inte äns små vita möss har jag låtit dem ha. Bara för dig och din snuva. Men nu går jag och köper en stor, långhårig hund. Sen kan du komma och klaga. Blir det bra så?"
Mamma fräste fram de sista orden. Så slängde hon igen dörren. Mitt i ansiktet på fru Jonsson. Ingen hade trott att mamma skulle våga det. De stod tysta och beundrade henne. Mamma vände sig om och tittade på dem.
"Idag är alla tokiga", sa hon. Men sen började hon skratta. "Alla är tokiga. Utom fru Jonsson. Hon är helgalen. En häst! En häst! Har ni hört? En häst på balkongen!" Mamma skrattade så att tårarna rann. Alla började skratta. Det var så skönt att få skratta efter all spänning. De skrattade och skrattade.
"Hon är helgalen", frustade mamma. Så tittade hon upp. "Eller... hon är... kanske... inte det?"
Orden kom i små stötar. Mamma stirrade in i vardagsrummet. Där inne skymtade hon en mycket liten häst. Trolle hade travat in genom balkongdörren. Klas hade inte stängt den. Över huvudet hade han pappas skjorta. Klas hade glömt hänga in den.
Linnéa

Duscha.

Hejhej.
Har precis kommit hem från ridningen och ska gå och duscha. I våran nya dusch. Sen blir det mar framför Tv:n och Let's Dance.
Linnéa

T.... Ok E också. ^_~

Hejhej.
Sitter nu framför pappas dator och dricker TE. Tyvärr med lite för mycket socker. Det skulle ha räckt med en tesked. Menmen. I-landsproblem. Jag har inte haft så mycket att göra idag. Vsrit i skolan och varit hemma. Ingenting annat. Har bara varit. Typ. Har läst lite och lyssnat på Den äldste. Men annars ingenting. Det var ett lite betydelselöst inlägg men jag tänkte att det inte skulle vara så kul om jag bara hade bokrelaterade inlägg i bloggen idag. Imorgon kommer det vara riktigt dålig uppdatering. För först har jag skola. Sen måste jag halvspringa hem för att hinna käka och byta om till ridkläder. Vid tre kvart över tre skjutsar pappa mig till pianolektionen. Efter pianolektionen så kommer pappa och skjutsar mig till ridningen direkt. Jag hinner inte gå  och cykeln har punktering. Dessutom så skulle jag inte ha vågat cykla i det här vädret i alla fall. Menmen. Jag kommer vara hemma från ridningen mella halv sju-sju och då måste jag duscha och byta om till mjukiskläder. När jag är klar med det är det lagom till kvällsmat och Let's Dance. Sen EFTER Let's Dance så kanske KANSKE jag kommer hinna blogga.
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

Du har väl inte hittat på något, Sonja?
Just då ringde det på dörren. Mamma som var på väg till balkongen gick och öppnade dörren. Utanför stod Sven, ridläraren. Han hade deras köksmatta på armen.
"Det är väl er matta?!, sa Sven artigt. Han lämnade fram mattan.  "Jag gick förbi och såg att den låg på gatan. Jag tyckte det var synd."
"Tack så mycket", sa mamma. " Det var väl snällt! Alla dessa trappor och hissen som är trasig. Men, jag förstår inte. Hur kunde du  veta att det var vår matta?"
"Jag kände det på mig", sa Sven och började gå nerför trapporna. "Hej då. Ta väl hand om Trolle!"
Mamma gick in med mattan. Hon såg förargad ut. Hon la mattan i ett hörn. Så satte hon sig vid bordet och började äta. Grönsakerna hade hon glömt.
"Varför hänger ni ut mattan så den faller ner på gatan?", grälade hon. "Nu är den smutsig. Någon får gå ner och piska den sen." När de hade ätit en stund sa mamma:
"Jag hör samma dunsar igen. Men ute i farstun hördes dom inte.Konstigt! Och Sven sa att vi ta väl vara på Trolle. Vad menade han med det? Det ska väl han göra. Sonja, du har väl inte hittat på något? Du har väl inte bett om att få ta med Trolle till landet?"
Hon tittade på Sonja. Sonja blev alldeles röd i ansiktet. Klas försökte hålla sig för skratt. Han gömde ansiktet i händerna. Det kom små pip från honom. Pappa var röd han också. Han sa:
"Nej, det kan jag lova. Det har hon inte gjort." Sen tog han en näsduk och snöt sig.
Just då ringde det på dörren. En hård och skarp signal. Mamma hoppade högt. Hon sprang och öppnade.
Linnéa

Hungrig.

Hejhej.
Jag är SUPERHUNGRIG!!! Jag åt en kiwi i morse, sen åt jag ingenting förutom en portion flingor vid fyra. Nu vill jag steka korv eller något.Ses när jag har städat.
Linnéa

Inga fler dagar

Hejhej,
Jag har inga fler "dagar" om ni förstår vad jag menar.
Jag undrar bara om ni tycker att jag ska göra ett nytt eget schema.
Vill väldigt gärna se dan här filmen. Den verkar vara bra.
Verkar vara LITE lik den här superbra filmen. Iallafall med nattklubben i allafall.
Älskar Moulin Rouge kläderna.
Linnéa

Dag 23. Favoritmat.

Om jag ska vara ärlig så är jag inte helt säker på vilken som är min favoritmat. Men jag älskar pappas apelsinkyckling med pressad potatis och skysås. Eller panerad rödspätta med potatismos och kokade morötter. Mums.
Ush, gillar inte ärtor.
Linnéa

Dag 22. Något olagligt jag har gjort.

Godmorgon godmorgon.
Det här inlägget kommer att vara ganska kort eftersom jag inte har gjort något sådär olagligt. Förutom cykla utan hjälm och skjutsa. Man har ju förstås snattat en godisbit eller så när man var 3 år men jag tycker inte att det gills. Jag menar, man var ju bara tre år trots allt. Och alla har ju gjort det någon gång.



Linnéa

God natt

Ville bara säga godnatt innan jag går och lägger mig. Och läser. Kommer inte att kunna somna än på ett tag. Jag är pigg som en mört. Jag ber om ursäkt för den låga uppdateringen idag (och troligtvis imorgon med) men jag har haft mycket att göra. Dessutom så var det filmkväll med Johan ikväll och jag väljer hellre det än att blogga faktiskt.

Linnéa


Dag 21. Mina rädslor.

Hejhej.
Dags för dag 21. Och det handlar om mina rädslor. Jag har mycket som jag är rädd för. Jag är rädd för att någon i min familj ska dö eller försvinna eller komma till skada. Jag är rädd för att hamna utanför och bli mobbad i skolan igen. Jag är ju förståd också rädd  för att bli mördad eller så (herregud, jag kollar alldeles för mycket på brittiska deckare!!!). När jag var mindre var jag rädd för att det skulle komma en flodvåg och svepa med sig hela huset (jag vet, jag bör typ mitt i landet, men ändå) och så var jag också rädd för att hela Gislaved skulle bli täckt med lava.  Jag är också (och har ALLTID varit) väldigt rädd för eld. När jag var liten drömde jag nästan varje natt att jag och min familj blev instängda i ett brinnande hus och inte kunde ta oss ut. Det kan jag drömma fortfarande.
Det var nog de flesta av mina rädslor.
Linnéa

Dag 20. Det här får mig att gråta.

Tja, förutom när mamman nattar sina barn (ni vet när båten sjunker) på Titanic med ledsen musik i bakgrunden så får vänner som sviker mig att gråta. Jag kan ta nästan hur mycket skit som helst i skolan utan att bli sårad. Men när vänner sviker så gråter jag floder. Det är nog rätt mycket som får mig att gråta men jag kommer inte på mer nu.
Linnéa

Pianoo

Hejhej.
Jag håller på och övar på pianoläxan.
Linnéa

Elin här :D

Hejhej allesammans.
Har precis kommit hem tillsammans med Elin Solstrand. Vi gör amerikanska pannkakor. Det blir väl sådär lyckat nör jag vänder. Haha.



Linnéa


Dag 19. En person jag vill byta liv med för en dag och varför.

Jag skulle vilja byta liv med Ashley Tisdale för en dag. Hon är en duktig skådespelerska som också sjunger bra. Jag skulle vilja byta liv med henne för att få teste kändislivet.
En en (supersnygg!!!) rosa klänning.
Linnéa

How will I know who you are

Japp. Så heter min sångläxa. En rätt tråkig låt. Händer ingenting. Sök på den på sportify. Ni kanske gillar den. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag tycker att den är bra eller dålig.
Artisten: Jessica Folcker.
Kan bara inte låta bli att lägga in denna bild igen. Den är så ROLIG.
Hihihihi.
Linnéa

Knock, knock

Hihi. Ett skämt som jag och Emilia höll på med i måndags.
E= Emilia
L=Linnéa
För er som inte förstod det ^_~
E: Knock knock.
L: Who's  there?
E: Bo
L: Bo who (boho)
E: jises, it was just a joke. You don't have to crye for it.
Det kan vara stav och gramatikfel. Men vi skojade bara med varandra.
E: Knock knock.
L: Who's there?
E= Srew
L: Screw who?
E: Screw you!!
Hahahaha.
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

Underliga ljud.
Då och då hördes det underliga ljud. Det dröjde inte länge förrän mamma märkte det.
"Vad är det som skrapar och dunkar?" undrade mamma. "Det låter nästan som om det var  någon ute på balkongen."
"Jag tycker det hörs från farstun", sa pappa. "Nu har de säkert börjat laga hissen."
"Det vore skönt", sa mamma. "Jag vill helst slippa gå uppför alla dessa trappor."
Hon satte fram ett stort fat med ägg och korv på bordet.
"Vet ni", sa hon. "Jag tycker vi gör slut på vår sallad. Klas, kan du plocka salladen och rädisorna på balkongen?"
"Visst", sa Klas ivrigt och slank ut till Trolle. Där stod den lilla ponnyn och stampade. Bastmattan på balkonggolvet var sönder. Men den dämpade ljudet av hovarna lite. Köksmattan hade fått en puff och glidit ner på gatan. Där stod folk och pekade upp mot balkongen. Klas böjde sig ner så att ingen skulle se honom. Han tittade i grönsakslådorna. Trolle hade betat av alltihop. Klas gick tillbaka. Han visste inte vad han skulle säga.
"Var har du grönsakerna?" undrade mamma.
"Mja, dom var redan slut", mumlade klas.
"Det är inte möjligt! Det måste jag se", sa mamma och reste sig.
Linnéa

Dag 18. Saker som jag vill göra när jag är vuxen.

Saker som jag vill göra när jag är vuxen. Förutom flytta hem i från. Jag vill för det första resa. Typ överallt, sen vill jag skaffa häst och hund. Mer vet jag inte. Jag tar nog dagen som den kommer.
Linnéa

Aj, aj aj. Det bränns!!

Hejhej,
Ute ur duschen. Eller badkaret.Vi håller på och göra i ordning duschen så vi duschar på stora toan. Vi har ett badkar där inne. Men i allla fall. Värme regleraren fungerar inte så jag fick duscha skållhett hela tiden.
Linnéa

Utbildning.

Hejhej.
Hade tyvärr ingen sovmorgon imorse. Det är sjukt hus beroende man blir ev den där extra timmen då man kan ligga och gotta sig i sängen.
Anledningen till att jag inte hade någon sovmorgon var att vi skulle iväg på någon utbildning med kompisstödjarna och bussen gick vad halv nio. Så ingen sovmorgon till en ledsen Linnéa. Gör ingenting nu förutom bloggen och musik.
Läser det här nu.
För typ fjortonde gången. Ska gå och duscha nu.
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

Vad är det med er allihop?
"Om jag skulle ta in din skjorta. Den måste vara torr nu."
"Nej, nu äter vi", sa pappa.
"Jag är så hungrig", sa Sonja.
"Att ni inte kunde laga en bit mat medan jag var ute", sa mamma. "Jag måste visst göra allt. Det är väl lika bra att jag tar in skjortan också"
"Klas tar in skjortan", sa pappa.
Britt gick fram till mamma och tog i hand.
"Hej då. Nu ska jag gå", sa hon.
"Ska du inte äta med oss?"
"Nej, jag måste gå nu. Men tack så mycket! Jag kanske får komma en annan dag."
"Ja, hej då Britt", sa mamma.
Sonja följde henne ut.
"Det var värst vad hon fick bråttom", sa mamma. "Vad är det med er allihop? Ni verkar så nervösa, tycker jag."
"Du verkar rätt nervös själ, kära Britta", sa pappa.
"Jag, jag har väl skäl till att vara nervös", sa mamma. "Vi ska åka imorgon. Jag har inte packat. Här är ingenting i ordning. Du är ledig. Men du får ingenting gjort."
"jag lovar att hjälpa till" sa pappa.
Ute i hallen viskade Britt till Sonja:
"Jag går till stallet. Jag ska tala om för Sven att Trolle har blivit försenad"
"Tack, snälla du", sa Sonja.
Linnéa

Dag 17. Min favoritplats

Hejhej.
Min favoritplats är såklart på hästryggen. Vare sig det är sommar eller vinter.  Men jag vet inte om det räknas som favoritplats. Så det får bli antingen i stallet eller i Stägelhult. Älskar båda ställena.
Ska lära mig spela en låt härirfån. Jag är ju smart. Låten är assvår.
Linnéa

Godnatt

Hejhej.
Ville bara säga god natt innan jag går och lägger mig.
Kollade på Morden i Midsomer nyss. Skitbra.En blev instängt i cement i en bil.
Linnéa

Chokladbollar.

Hejhej.
Jag har haft dötråkigt idag, så jag har bakat chokladbollar, världens bästa bakverk. Det är gått, det går fort att göra och man har ofta alla ingredienser. Dessutom är det lätt och kräver ingen ugn.
Linnéa

Bambi 2 =segt på youtube

Hejhej.
Sitter just nu och väntar på att Bambi 2 ska ladda klart på youtube. Det går ASSEGT!!!.Så medans jag väntar på det så lyssnar jag på musik och bloggar istället.
Åhhh vad söööt!!
Jag älskar den här filmen. Men jag måste medge att ettan är bättre.
Linnéa

En häst i huset. Lena Stiessel.

Mamma.
En stund senare ropade Klas att han såg mamma nere på gatan. Det dröjde lite innan mamma kom upp. De hann ge Trolle ett kålhuvud och några morötter till. Mamma flämtade efter alla trapporna. Hon bar på tunga kassar.
"Hejsan allihop", sa hon. "Jaså Britt är här. Det var trevligt. Men varför har ni hängt ut köksmattan på balkongen?"
Vad skulle de svara på den frågan? Sonja kom på ett svar först.
"Jag råkade spilla", sa hon. "Den hänger där och torkar."
"Oj då", sa mamma. "Det är bäst att jag ser efter att ni fick bort fläcken."
"Nej", ropade Sonja. "Den är så ren så. Det såg vi efter"
"Sonja spillde bara vatten. Den blev våt", sa Britt.
"Jaha", sa mamma.
Sonja blinkade åt Britt. Mamma satte ifrån sig kassarna i köket. Pappa hjälpte henne att packa upp.
"Vad det  är varmt och instängt", sa mamma. "Öppna balkongdörren så vi får luft!"
"Det är tråkigt att säga det", sa pappa snabbt. "Men jag känner mig lite förkyld. Jag vågar inte sitta i tvärdrag."
"Snälla du", sa mamma. "Det var inte bra. Vi som ska resa imorgon. Du är väl inte riktigt dålig?"
"Nejdå", sa pappa. "Det är inte så farligt. Får vi nu lite mat, så blir jag bättre":
De satte igång att duka och steka korv och ägg. Då kom mamma ihåg skjortan på balkongen.
Linnéa

Dag. 16. Favoritämne.

Hello.
Dag. 16. Favoritämne i skolan. Jag vet inte riktigt. Jag gilla allt utom spanskan. Jag tror att jag kommer att ha hemkunskap som favoritämne när jag har det. Men just nu har jag träslöjd. Jag tror att jag nog har musik som favoritämne med tanke på hur mycket musik jag använder i vanliga livet. Dessutom tycker jag om Sead. Som lärare. Haha. Annars så gillar jag NO väldigt mycket. Det är kul. Vi ska börja med kemi nu och bränna saker och hålla på.
Linnéa

En häst i huset. Lena Stessel.

I köket hade Trollr börjat tugga på en duk. Han såg mycket pigg ut. han verkade vara full i bus.  De andra såg förskräckt på honom.
"Ta ut honom på balkongen", sa pappa. "Annars äter han upp våra dukar och sparkar sönder våra möbler."
"Där syns han från gatan", sa Klas.
"Det har du rätt i ", sa pappa.
De hade en balkong med järngaller på mitten.
"Vi kan hänga köksmattan över gallret", sa Sonja.
Det gick bra. På balkongen var det riktigt trevligt. Där stod flera blomsterlådor. De hade också lådor med sallad, spenat och rädisor som de odlat. På golvet låg det en basmatta. En av pappas skjortor hängde på tork. Den gav lite skugga. Klas hittade en knippa morötter. Med hjälp av den ledde han ut Trolle på balkongen. Där stod han och mumsade. Klas stängde dörren om honom.
Pappa, Sonja,Britt och Klas satte sig kring köksbordet. Pappa föreslog att de skulle göra upp en plan. Han hade ringt om hissen. Det skulle ta flera timmar innan den blev lagad. De måste ha Trolle på balkongen så länge. De beslöt att hålla saken hemlig för mamma. Hon hade mycket att göra eftersom de skulle fara till landet nästa dag.
"Mamma blir bara nervös", sa pappa.
"Ja, hon blir bara nervös", sa barnen.
Linnéa

Misslyckat

Hejhej.
Jag misslyckades med kärleksmumsen. Kakorna bkev jättegoda. Men det fanns ett litet problem. Jag kunde inte få loss dem från plåten utan att förstöra dem helt (eller rättare sagt från bakplåtspappret).
Linnéa

Dag 15. Min familj

Hejhej.
Dags att skriva lite om min familj.
Moa är min lillasyster. Hon är 6 år och världens sötaste (och ibland världens mest irriterande) lillasyster.
Albin: Albin är min lillebror och 11 år (tror jag hehe) han spelar trummor.
Johan: är världens bästa storebrorsa. Vi ska ha myskväll med honom på fredag.
Haha Johan för jättelängesedan
Sanna: Världens bästa storasyster. Hon bor i Göteborg så jag träffar henne inte särskilt ofta. Hon åkte på en tremånaders Sydarfikaresa i mars och var i LA när det var nyår.
Sanna och Moa.
Mamma: Världens bästa mamma.
Och slutligen pappa. Han vill dock inte att jag ska lägga ut en bild på honom och jag respekterar det. så tyvärr, ingen bild på pappa.
Linnéa

Mormors chokladkaka/ kärleksmums

Hejhej.
Väntar just nu på kakan ska bli klar i ugnen så att jag kan börja med frostingen. Det blev ett recept från recept.nu och från leila bakar. Smeten var lite väl rinnande kanske, vet inte om jag har gjort fel eller något. Men smeten var god. Får se om det blev lyckat eller misslyckat.



Lyssnar på det här nu.

Linnéa


Grrr... Telia

Hejhej.
Förlåt för att uppdateringen ahr varit såseg. Men internet har inte fungerat. Jag har försökt skriva inlägg flera gånger och internet bara har lagt av. Så det är ingen glad Linnéa som sitter här nu.
Men från ena grejen till den andra. Jag ska bara dammsuga på rummet och sen ska jag baka. Det ända dumma med det är (förutom dammsugningen haha) är att jag inte vet vad jag ska baka. Jag skulle ju kunna baka chokladmuffins. Men vi har ca tre stycken tre liters påsar fulla med chokladmuffins. Så jag tror inte att det skulle bli så lyckat om jag baka ännu en sats. Jag får väl gå in på recept.nu och kolla om Leila har några bra och goda recept. Annars blir det något ur Sju Sorters Kakor. Ni vet den rutiga boken. Så i värsta fall blir det chokladbollar.


Älskar de här bilderna. De är så fiina.

Jag hoppas att ni får en trevlig lördagskväll så får vi se om vi ses igen. Om vi ses igen så skulle jag gissa att det blir både dag 15 och om vad jag har bakat. Men om vi inte ses. Så godnatt och sov gott.

Good night, sleep tight. Don't let the bedbugs bite.
Haha. En grej vi lärde oss i fyran och som jag forfarande älskar att säga.


Linnéa


Dag 14. Mina drömmar.

Hejhej.
Nu är det dags för dag 14 och den kommer att handla om mina drömmar. Okej. För det första så vill jag ha en häst eller en hund (men vi kan inte det, så jag vill åtminstone ha Jakob som sköthäst). Sen när jag har gått ut skolan så vill jag flytta till USA. Sen vill jag ju bli en riktig kändis. Jag menar inte en tonårskändis som bara är känd för att han eller hon är snygg och har en viss talang. Jag vill bli en skådis/artist som håller länge, typ som Madonna, Kate Winslet och Meryl Streep. Sen så vill jag ju hitta drömkillen förstås och ha ett underbart sagobröllop.
En del av min dröm en vit golden retriver.
Linnéa

Dag13. Den kommande veckan.

Hejhej.
Dags för det ända inlägget för idag. Nämligen dag 13. Det här inlägget kommer att handla om den kommande veckan.  Jag kommer att köra från imorgon fram till nästa söndag.
Fredag: Skola, Piano och ridning. Jag kommer inte att kunna vara hemma ordentligt förrens efter halv 7.Let's dance.
Lördag: AFV.
Söndag: Morden i Midsomer.
Måndag: Skola.
Tisdag:Skola.
Onsdag:Skola.
Torsdag: Skola, gå ut med Siri (förhoppningsvis.)
Fredag: Ridning, filmkväll med JOHAN!!!!
Lördag. AFV.
Söndag: Midsomer Murders.
Linnéa

22 minutes

Hejhej allihopa.
Jag har nu spelat piano i EXAKT 22 minuter. Haha. Om ni ville veta. ^_~.
En bild på mitt favoritdjur
Linnéa

Kollat på Elins blogg.

Hejhej.
Jag har precis kollat på Elins blogg, och har blivit avis på att hon har hund. Haha. Ska äta nu.
En sådan här vill jag ha!!
Linnéa

En häst i huset. Lena Stessel.

Hästar kan gå uppför trappor- men inte nerför...
Till slut var de uppe. Sex trappor upp ringde de på Sonjas dörr. Pappa öppnade.
"Hej pappa", sa Sonja. "Här är en häst som vill hälsa på dig" Pappa blev förtjust.
"Gick han uppför alla trapporna? En sån duktig liten häst. Ni fuskade väl inte och tog hissen?"
"Nej pappa, vi fuskade inte. Och hissen är trasig. Det vet du väl?"
"Javisst, ja", sa pappa. Han såg förskräckt ut.
"Jaa", sa Sonja. "Vad är det med det?"
"Jag kom på hur det är", sa pappa. "Hästar kan gå uppför trappor.Men dom kan inte gå nerför. Så vi har en lite fånge här. Då hördes steg i trappan. Långsamma steg.
"Det är nog gamla Ulla Bergström", sa pappa. "Vi måste ta in hästen."
Sonjas lillebror Klas kom. När han såg Trolle blev han alldeles lycklig. Klas kramade Trolle och ledde in honom i köket. Där gav han honom vatten i en plasthink.
Det ringde på dörren.
"Tänk om det är arga fru Jonsson!" ropade Sonja.
"Jag öppnar", sa pappa.
Ulla Bergström stod utanför. Hon var trött och andfådd.'"Fölåt att jag stör2, sa hon. "Jag hörde röster och så ringde jag på. Det är rysligt när hissen står. Så många trappor att gå. Vill du hjälpa mig ringa om hissen? Jag har så svårt att gå i trappor."
"Ja", sa pappa. "Det är flera som har svårt att gå i trappor." Han lät full i skratt.
"Jag lovar att ringa", sa pappa. "Men sitt en stund och vila."
Han drog fram en stol åt henne i hallen.
"Tack snälla du", sa Ulla Bergström och satte sig. "Åh, det var skönt."
Just då frustade Trolle i köket.
"Oh", ropade Ulla förskäckt till. "Ni har främmande och här sitter jag och stör.2
Hon gled ut genom dörren. Hon var så snäll och så rädd att störa.
Linnéa

Books

Hej.
Jag kommer nu att skriva ett inlägg i en kategori som ni troligen har glömt bort. Nämligen kategorin BOOKS.
Linnéa

Dag 12. Min dag.

Ok. Jag gissar att jag ska skriva lite mer detaljerat än vanligt. Typ om skolan och sånt. Undviker att skriva om skolan eftersom det inte är så kul att läsa om vad andra gör i skolan. Men okej. Hoppa över inlägget om ni inte orkar läsa.
Jag tvingades upp ur sängen vid 7.00 på morgonen. Klädde på  mig och käkade frukost som bestod av två clementiner.  Jag borstade håret och tänderna och sminkade mig. Åkte sedsn superstressad till skolan vid tio i åtta. Jag får alltid vänta på mamma och syskonen när vi ska ivär. Och jag är den som går upp sist. Kom till skolan vid åtta. Från8.10- 9.00 hade vi klassråd hela klassen. Gick sedan och hämtade mina grejer till SOn 9.10-10.10. Vi slutade vid tio i tio istället för vår vikarie hade började sin nästa lektion vid tio. Så vi gick ner till badhuset för att ha gympa (simning) mellan 10.35-11.35. Hade sedan lunch. Jag åt inte utan spenderade den halvtimmen på biblioteket. Jag lovade mig att INTE låna mer än en eller två böcker. Men vad tror ni jag gör. Jag går därifrån med sex nya böcker och en väska som jag knappt kan bära typ (hehe typiskt mig). Efter lunchen hade vi matte 12.30-13.10. Efter det hade vi svenska 13.20-14.20. Och efter svenskan så var det dagens sista lektion, nämligen bild. 14.40-15.30. Efter det fick jag skjuts hem av Helles mamma.  Var väl hemma ca fyra. Efter det käkade jag ägg och bacon till lunch/mellanmål. Var vrålhungrig hade ju inte ätit något på hela dagen förutom de två clementinerna vid sju imorse.  Sedan dess så har jag (förutom städat upp i köket efter mig) suttit vid datorn. Har väl suttit i en och en halv timme. Nu ska jag spela piano och sjunga sångläxa. Hejdå.


Har lyssnat på det här nu.
Linnéa


Dag 11. Det här får mig att må bättre.

MUSIK.
Jag mår alltid bättre (om jag har mått dåligt) när jag har lyssnat på riktigt bra musik. Musiken behöver inte ens ha varit bra. För även om det är en riktigt förbannad låt (om ni förstår vad jag menar) så mår jag bättre efter det. Om jag lyssnar på en arg låt när jag är skitförbannad så får jag på något sätt ut den arga känslan och om jag lyssnar på en ledsen låt när jag är ledsen så mår jag bättre efter det. Och efter en glad låt blir man ju alltid glad.
Så sant som det är sagt.
Linnéa

Fika

Hejhej allesammans.
Nu är det dags för en mysig söndagsfika. Det blir pepparkakor, chokladmuffins och för mamma och Moas del så blir det också en lussekatt. Jag råkade bränna en muffins eller nåt så det luktar bränt i hela köket. Moa går runt och säger: Ush vad det luktar äckligt, medans hon håller för näsan. Bara för det ska hon få den brända muffinsen. Mohahaha. Men den är egentligen inte bränd. Den bara luktar lite. Vissa av de andra muffinsarna var inte äns varma. Men nu har de stått ett tag. Så nu är alla riktigt varma och goa. 



Linnéa


Puzzel- Den lilla smuggelhunden.

Hejhej.
Nu är dey dags för en bokrecension till.  Den här gången är det en barnbok som jag har läst. Jag läser rätt många super tjocka böcker men jag gillar lätt lästa barnböcker också. Jag älskar LasseMaja serien till exempel.
Puzzel- den lilla smuggelhunden är en bra bok som är välskriven och som sagt lätt att läsa. Jag gillar den mycket.
Ur 1:a kapitlet.
En häst frustade till i det gamla stallet. En liten hundvalp vaknade och nös. Hon var åtta veckor gammal och fläckig över hela kroppen. Det ena örat var brunt. Det andra var vitt- Nu satte hon sin nos i vädret och snusade nyfiket. Det luktade välbekant och hemtrevligt överallt. Halm. Och häst. Och lite gödsel. Men godast av alla luktade hennes egen mamma.
Det var bara första sidan ur boken och om man bara läser första sidan så verkar den skittråkig. Men om man ger den en skans så är den riktigt mysig att läsa. Som när man ska gå och lägga sig. Jag läste ur den på 20 minuter. Det är bara 125 sidor med stor text och rätt så mycket bilder.
Linnéa

Me ♥ Bambi

Hejhej.
Nu ska jag kolla på Bambi. På youtube. Jag är än så länge bara på part 2. Men jag skulle gissa att jag blir klar idag. Det finns bara tre negativa grejer med att kolla på filmer på yuotube. 1.Det slutar alltid efter tio minuter, så man måste klicka på nästa del.
2. Det är segt som sjutton.
3. Det är dålig bild. Den är helt ok, men inte Tv- bra.
åååh han är ju så söööt.
Det är en grej som jag stör mig på rejält. Det är att de flesta tror att Bambi är ett rådjur. Det är han INTE!!! Han är en KRONTHJORT!!
Linnéa

Dag 10. RIDNINGEN!!!!!!!:D

Goodmoorgon.
Nu kommer en av mina favoritdagar. Dag 10. Den handlar om ridningen. YAAAY. hahaha.
Som de flesta vet så rider jag. Jag rider på Gislaveds Anderstorps Ridklubb (jag kan inte stava till Anderstorp helt plötsligt. Suck.). GARK. Jag rider på fredagar mellan 5-6. Hela den här terminen (nästan) har jag ridit en häst som heter Jakob. Han och Millini och Kubik är mina favoriter. När jag var mindre var Dockan och Minnie mina favoriter. Och när jag precis hade börjat på GARK var Rosita min favorit. Jag vet inte varför egentligen. Jag ramlade av henne tre gånger samma lektion en gång. Rosita lever tyvärr inte längre. Hon hade återkommande kvarka eller vad det var så de var tvungna att avliva henne. Jag saknar henne fortfarande. När jag var ännu mindre så red jag på en ridskola i Våthult. Då var min favorithäst Fredrik. Men jag hann bara rida i Våthult i en termin. Den gick i konkurs. Den har startat igen och gått i konkurs igen några gånger. Jag har ridit i fem och ett halvt år tror jag och ramlad av totalt arton gånger.  De tre första lektionerna på GARK fick jag typ privatlektioner. Jag red på onsdagar först. Men bara i tre lektioner. Ingen annan i gruppen kom. Så jag fick rida helt själv. I 45 minuter. Lyxigt. Sen red jag på torsdagar en tid. Men nu rider jag på fredagar och har gjort det i flera år. Jag vill gärna (om jag inte lyckas inom musiken. Men jag ska ha åtminstone en häst!!) ha stuteri. Man föder upp hästar. Då skulle jag antingen vilja satsa  på Arabiska fullblod, Fjordingar eller Shire. Mina favoritraser. Lite konstigt gentligen, Arabiska fullblod är en ganska pigg ras. Jag föredrar långsamma sega hästar, hehe. Jakob är hälften Arabiskt fullblod till hälften Ardenner. Han är pigg. Han sticker när man har hoppat. I full galopp.  Mamma har sagt att jag alltid har älskat hästar (och jag kommer att fortsätta göra det, hela livet). När jag var liten och var på High Chapparall (kan inte stavningen) var mitt favoritställe den där lilla ponnyrundan för fem kr. Ni vet en sådan där man sitter på en liten ponny och så leder en extremt uttråkad arbetare runt hästen i en liten gång och så är det slut. Jag undrar hur mycket jag har spenderat på det totalt. Det är nog några hundra typ. (Tittar oskyldigt åt ett annat håll och visslar. Vänta, jag kan inte vissla, får nöja mig med att titta åt ett annat håll). Om ni har orkat läsa hit så borde ni ha pris eller något, för jag har skrivit ett lååångt inlägg om bara hästar. Men nu ska jag inte tråka ut er mer.
De få bilderna som jag har från ridningen.
Linnéa

Hemma med Hipp Hipp och Tom Bergeron, hehe

Hejhej.
Det blev inte att vi åkte till Johan idag. Han är förkyld eller nåt. Synd. Jag hade sett fram emot det här jätte mycket. Men det blir filmkväll med syskonen den 21: januari istället. Då ska pappa spela och mamma ska på typ tjejträff. Gluff.
Sitter  nu och lyssnar på musiken från Spirit och har lite ont i huvudet. Älskar den musiken. Det är Bryan Adams som sjunger. Jag har aldrig hört honom tidigare men mamma och pappa säger att han har gjort jättemycket musik.
Jag sitter vid pappas dator och bloggar så jag har inga nya bilder. Ni får nöja er med ett par gamla.


Älskar den här bilden. Den är så fin.

Och så kommer pudeln. Älskar den med. Hehe.





Linnéa


Dag 9. Det här saknar jag.

Hejhej.
Dags för dag 9. Precis som de flesta andra så saknar jag att vara liten, ni vet. allt var ju så mycket mindre komplicerat då. Jag menar, man kunde kolla på disneyfilmer utan att vara en superönt.  ;P. Haha. Men annars så saknar jag Kroatien och mina storasyskon. Jag träffar ju dem inte särskilt ofta.
Bild från Kroatien.
¨
Linnéa

Sov till för en timme sedan.

Godmorgon.
Jag som är en riktig sömntuta gick upp för en timme sedan. Under hot och tvång. Från pappa. Haha. Eller han hotade mig inte. Men ni fattar ju vad jag menar. Hade han inte tvingat mig så hade jag sovit till klockan åtta i kväll. Hehe. Perfekt till AFV. Föresten. Jag tror att det var ikväll som jag, Albin och Moa skulle käka och kolla på film hos Johan. Min storebror. Älskar dig brorsan. Men jag är inte säker på om det var ikväll. Får ringa och fråga.
Om det inte blir Johan så blir det Tom Bergeron och Hipp Hipp.
Linnéa

Dag 8. Mina vänner

Nu är det dags för ännu en dag. Det blir dag 8. Mina vänner.
Jag har många vänner. Men bara några som står mig riktigt nära. Det är Ida, Klara, Lisa, Ingrid, Saga och Emilia. Jag älskar så klart alla mina vänner. Men det här är dem som jag står närmast.
Linnéa

Mats och Agneta ikväll

Hejhej.
Vi ska iväg till Mats och Agneta och deras barn och äta ikväll. Eller Hanna är år äldre än mig typ och Gustav är   år äldre än mig.Hehe. Sahlbergs ska dit också. Det kommer säkert att bli supertrevligt. :D
Det här är vad jag lyssnar på just nu. Jag älskar de här låtarna.
En annan av mina favoritkaraktärer i den filmen.
Den perfekta pudeln. Haha hon är väldigt självgod.
Cinderella.
Alla mina favvokaraktärer på samma bild,tror jag.
Hehe. En rolig grej med den pudeln är att i slutet så ska alla vara tysta. Hunden med korvarna runt halsen tror jag det är som säger det. Och då skriker hon i högan sky. Den lilla chiuahuan frågar vad som hände, han är lite kär i henne. Hon gnäller. Jag bröt en nagel. Då blir de andra lite sura på henne. Hihi.
En annan favoritfilm.
Spirit hästen från vildmarken.
Linnéa

Dag 7. Min värsta mardröm

Min värsta mardröm är ju förstås att det ska hända något med mina nära och kära. Det är ju allas värsta mardröm. Men annars så är og min värsta mardröm att allting ska falla tillbaka och bli lika hemskt som det var under låg och mellanstadiet i skolan. Då jag var kränkt och mobbad varje år. Det var helt hemskt. Å andra sidan så tror jag att jag skulle kunna klara av det bättre nu. Men det skulle fortfarande vara lika hemskt.


Om ni undrar över det där med att jag skulle kunna klara av det bättre så är det dels för att jag är äldre och troligtvis skulle hantera det bättre. Jag är också en rätt bra skådespelerska och skulle inte visa något för de som håller på, då kanske de tröttnar. Eller hur.


Linnéa


Dag.6 Det här stör jag mig på.

Hejhej.
De flesta stör sig ju på rätt mycket, jag med. Men en del grejer är lite för privata, som när det gäller enstaka människor och så. Dem kommer jag inte att ta upp eftersom det kan kallas att snacka skit bakom ryggen eller mobbing. Och jag är inte sån. Men, tillbaka till ämnet.
Jag stör mig bland annat på när folk skriker i klassrummet och håller på och är allmänt urfjantiga. Jag stör mig också när folk håller på att kalla  folk för rasister och så utan anledning.  Jag stör mig på vänner som sviker och blir riktigt förbannad på djurplågeri. Jag har väl kommit ifrån ämnet lite. Kommit till saker som jag inte stör mig på, utan saker som jag hjatar. Menmen. Sån är jag, hehe.


Linnéa


Santos i knät

Hejhej.
Sitter här nu med Santos i knät och tänkte "spela lite data". Men först ska jag nog käka klart frukosten.



Det kom en byggarkille vid typ tio i tio idag. Han knackade och jag hörde det, men jag trodde att jag fortfarande sov, så jag gick inte och öppnade.  Men det gjorde pappa typ två minuter senare när han också hörde det. Byggarkillen kollade bland annat min tröskel och tog bort den *(min tröskel har typ gått i två bitar). Hehe, när han var klar sa han lite tyst till mig: Jag stänger nu. Och jag svarade: mmm. Sen somnade jag.






Linnéa


Dag 5. Min drömkille

Hejhej.
Jag har inget att göra medans jag väntar på värmekudden, så jag tar dag 5. Min drömkille.
Asså, jag vet inte riktigt. Man vet ju egentligen inte vem drömkillen är tills man har träffat honom. Menmen. Jag ska göra ett försök.
Min drömkille är typ latinamerikan (typ Taylor Lautner) och rätt muskulös. Han ska ha bruna ögon. Det är dem ända "kraven" (asså jag har egentligen inga krav, men ni förstår vad jag menar). Han ska vara snäll och modig, och ha skitdålig humor (alltså min humor). hehe. Han ska förstås älska mig också.

Linnéa


Om jag hade en fungerande kamera...

Hejhej.
Jag var i Jönköping och shoppade med mamma igår. Och om jag hade haft en fungerande kamera så hade jag lagt in grejerna vi köpte på bloggen jag lovar. Men min kamera funkar inte. Grrr.
Linnéa

Britta sadlar sin Silver

Det var längesedan jag skrev en bokrecension, så jag skriver en nu.
Boken heter Britta sadlar sin Silver och handlar om Britta och hennes busiga welsh-ponny. Den är riktigt bra enligt mig De är den tredje boken i serien om Britta och Silver. Jag tror att det är fjorton böcker i serien totalt. Jag gillar serien och man förstår vad som har hänt även om man som jag inte läste den andra boken i serien.
Kap 1.
Silvers nya hem.

"Snälla söta rara Silver, varför kan du inte hålla dig lugn?" utbrast jag för femtielfte gången och tittade bekymrad på min bråkiga ponnyhingst, som bara sparkade och sparkade i spiltväggen och nästan klättrade upp i krubban för att hälsa på sin nya stallgranne, bondgårdens stora fuxiga ardennersto Freja. Vad gör man med en häst som inte vill finna sig i att vara bunden och som bara trasslar in benen i grimskaftet hela tiden? Plötsligt spetsade ardennern öronen och mullrade fram en djup gnäggning. Jag hörde steg utanför stalldörren.
Linnéa

Denna månaden,förra året. Januari.

Jag börjar direkt. Så att jag inte glömmer bort det.
Jag började bloggen 25:e januari kl: 17:46.
(så det här inlägget kommer inte att bli så långt ;P)
Jag var sjuk mycket, så jag kollade en del på kläder. På internet.
heej . 
Sitter oh kollar på kläder på lindex.se och hittar lite snygga kläder som jag vill ha.

Jag var ute med en hund som hette Tyson.
Hejhej sötisar. Har precis varit ute och gått med en hund. Den heter Tyson. Var ute och gick i en och en halv timme. Vi mötte en gammal tant som hade en galen tik (typ) som höll på och hoppa och skälla och så. Och tanten sa ba: Kan dom inte få hälsa. Typ skitsurt. Men wow. Ska hundarna äta upp varandra.En eller två hundar mindre i Gislaveds Komun. Var tionde människa i Gislaveds komun har hund. Det är rätt många!! Har tyvärr inte hund själv och det tycker jag är surt. Ska börja sommarjobba för att få råd till en hund själv. Men det är dyrt. En labrador kostar typ 7 tusen och jag har bara 100 kr typ. Ska fika snart. Blev bjuden på middag av Sussanne.  Blir bjuden på fika också. Sjysst:)  . Jag ska gå hem sen och kolla på Tv och dricka varm choklad (utan dåligt samvete jippiie)  Ska gå nu hejdå ♥


Ps. Kommentera gärna för jag får inte så mycket komentarer.
Det var väl det mesta jag gjorde den månaden. Hehe.
Linnéa

Dag 4. 10 sanningar om mig.

Okej. Dags för dag fyra. 10 sanningar om mig. Jahapp.
1. Jag har aldrig varit kär på riktigt. Jag vet, stackars mig.
2. Jag var mobbad under hela min skolgång, fram tills sjuan.
3. Jag har superkonstig musiksmak.
4. Jag är en äkta plugghäst.
5. I'm inlöööv with Robert Pattinson and Taylor Lautner.
6. När jag var mindre var jag superduperkär i Harry Potter. Haha.
7. Jag är extremt osocial.
8. Jag läser Harry Potter och Fenixordern (som är 1001 sidor) på 2 dagar. Om det inte är skola.
9. Jag har alltid älskat 1800-talet. Klänningarna, skorna, droskorna, det mesta. Förutom hur man behandlade djur.
10. Jag har också alltid älskat balklänningar och väldigt höga klackskor. Jag brukar fortfarande sno mammas festskor när jag är ensam hemma.Mohahhahaha.
Det var 10 sanningar om mig. Det kanske inte var särskilt mycket smaskigt skvaller, men sån är jag. Hehe.
Linnéa

Gott nytt åååååår ;P

Hejhej allesammans.
Idag är det första dagen på 2011. Gud vad ovant det är att skriva 2011 istället för 2010. Haha. Menmen. Är det någon mer än jag som undrar om han RING-Klocka-ring-gubben var riktigt nykter igår. Han kunde ju inte räkna haha.
I år så kommer jag ju att ha bloggat i ett år. Sååå, jag kommer att ha en ny kategori: Den här månaden,förra året. Så jag kommer att ha minst tre inlägg idag. Hehe.
GOTT NYTT ÅR!!!!!
Linnéa

RSS 2.0