Devil's Food Chocolatecupcakes.

Jag bakade ju cupcakes för ett par dagar sedan och lovade att receptet skulle komma upp i måndags, men jag hade inte riktigt tid, så det kommer upp nu istället.
 
Devil's Food ChocolateCupcakes.

Ingredienser.
 
Muffins
50 g Ekologiskt smält smör.
115 g Farinsocker.
2 Stora ägg.
115 g Vetemjöl.
½ tsk Bikarbonat.
25 g Kakao.
1,4 dl Crème Fraiche.
 
Frosting (glasyr) 
125 g Choklad.
2 msk Socker.
1½ dl Créma Fraiche.
 
How To Do:
 
Muffins.
Värm upp ugnen till 180 grader och placera pappersformar på en plåt. Om det inte är en muffinsplåt, ha dubbla
formar.
* Smält smöret.
* Vispa ägg och socker poröst.
* Rör ner mjöl (jag anvnde glutenfritt mjöl), bikarbonat och kakao i smeten med en slickepott.
* Rör ner det smälta smöret.
* Rör försiktigt ner créme fraichen och rör tills smeten är helt slät.
* Fördela smeten i muffinsformar.
* Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de rest sig och känns fasta.
* Flytta över till galler och låt svalna.
 
Frosting.
* Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad, man kan köra dem i mokrovågsugnen också så blir det inte lika mycket disk. Rör om då och då.
* Låt chokladen svalna en aning.
* Rör ner sockret.
* Rör ner créma fraichen.
* Vänta till muffinsen har svalnat och bred sedan på frostingen. Det går även bra att spritsa på.
* Om man vill kan man även göra chokladspån och strö över. Det är bara att använda en potatisskalare.
* Diska.
 


 
 


 
 
 
Slänger in en bild på mig med.
 
 
 
Linnéa
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0