Brända mandlar.

Hejhej.
Jag gjorde nyss brända mandlar och tänkte att jag kunde ge er receptet. 
 
 
Ingredienser.
250 g mandlar (i receptet står det skalade, men jag hade med skal).
3 dl florsocker.
0.5 dl florsocker till separering.
 
How to do:

1.  Mät upp 250 gram mandlar och lägg dem i en stekpanna tillsammans med florsockret.
2. Smält sockret tillsammans med mandlarna på högsta värmen tills mandlarna börjar knäppa. Rör hela tiden. OBS. Sockret är äckelvarmt, var försiktig.
3. Ta av från plattan och låt vila i ca en minut.
4. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
5. Strö resten av florsockret över mandlarna och rör runt lite för att separera mandlarna.
6. Häll ner mandlarna på plåten och fyll på stekpannan med vatten och diskmedel så blir den lättare att diska efter ett tag.
7. Låt mandlarna svalna och separera dem innan de är helt kalla, annars blir det omöjligt för smält socker blir stenhårt när det svalnar.
8. Diska.
 
 
På plåten.
 
 
 
Brända mandlar är perfekt som jul eller nyårsgodis och det är mycket billigare att göra själv än att köpa på marknader. Dessutom går det snabbt och lätt att göra. Och det är jättegott.
Receptet är från Leilas söta jul.
 
Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0